Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Dzisiaj rozlałem warkę 179/2 warzoną 07.10.2010 . Do refermentacji w butelkach 4g/l cukru , do kega 10l sypnięte 20g cukru. Blg 3Leave a comment:
-
Warka 186 Ciemniak Ekstraktowy
Warka 186 Ciemniak Ekstraktowy
Miało by jutro warzenie ze słodów na zakończenie roku , ale niestety rano do pracy . To dzisiaj szybkie ekstraktowe
Skład- ekstrakt ciemny WES 1,7kg
- ekstrakt bursztynowy WES 1,2kg
- marynka granulat 25g
- lubelski granulat 20g
- na początku Marynka
- po 50 min Lubelski
Leave a comment:
-
Ano tak, trzeba im dawać wygrywac by nie popadli w zgryzoty...
Co mnie zdziwiło przy tym triplu, to to, że na cichej zszedł z 4Blg do 0,5Blg. Przyznaj się bez bicia co tam kombinowałeś, że dokonał on takiego skoku? I po co?
Najpewniej własnie z tego wzięły się te akcenty rozpuszczalnikowe.Leave a comment:
-
Ano tak, trzeba im dawać wygrywac by nie popadli w zgryzoty...
Co mnie zdziwiło przy tym triplu, to to, że na cichej zszedł z 4Blg do 0,5Blg. Przyznaj się bez bicia co tam kombinowałeś, że dokonał on takiego skoku? I po co?
Najpewniej własnie z tego wzięły się te akcenty rozpuszczalnikowe.Leave a comment:
-
ps
pszenica była tydzień w butelkachLeave a comment:
-
Toś im wysłał na konkurs 2 miesięcznego Tripla i 'żiri' nie zorientowało się, że jest on zbyt młody?!
I przy odfermentowaniu do 0,5Blg 'żiri' nie oceniło, że jest on za bardzo wodnisty?!Leave a comment:
-
Dla tych co robili śmichy-hihy z mojego Tripla , chyba nie był taki zły bo zajął VI miejsce w konkursie w Poznaniu ( na 19 startujących )
Tripel:
Piwo zakodowane jako 9T, do oceny weszło jako drugie.
Ocenione na 3,85 pkt., co uplasowało je na VI miejscu.
Wady: zapach rozpuszczalnikowy, nuty octowe, zbyt wyraźny smak kwaśny.Leave a comment:
-
-
-
Gratulacje dla Miszcza
Zapytam się tylko o dadawanie słodu wedzonego do Stouta, bo przymierzam się pierwszy raz do jego uwarzenia, by mi dojrzał na letnie upały.
Zgodne jest to z tradycją?Leave a comment:
-
Warka 185 Pszenica
Czas opisać zwycięską warkę 185 Pszeniczne
warzone 15.11.10
Skład
- pszeniczny 2800g
- pilzneński 1300g
- lubelski granulat 30g
zacieranie
- 45°C - 15 min
- 55°C - 15 min
- 62°C - 40 min
- 72°C - 40 min
Gotowanie 60 min
- cały chmiel na początku
Wyszło 22l 12 blg zadane WPL 300
Rozlane 25.11.10 blg 3 , z dodatkiem 200g cukru
Myślę że wystarczyło by 20-25g chmielu
Piwo zajęło I miejsce w kategorii pszeniczne w II Konkursie Piw Domowych w PoznaniuLeave a comment:
-
Taki udział wędzonego Steinbacha to nie będzie podwędzone, tylko uwędzone na maksaLeave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Drodzy Piwowarzy!
11 - 27 lipca - nieczynne - urlop!
Zamówienia wysyłamy do 10. lipca - czwartek - włącznie,
potem - począwszy od poniedziałku, 28. lipca...
-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2025-06-30, 19:39 -
-
Browar kontraktowy z miasteczka Nové Strašecí w Czechach Środkowych. Warzą komercyjnie od 2017 r. (wcześniej piwowarzy domowi).
Piwo uwarzone z okazji mistrzostw świata w hokeju.
https://www.facebook.com/pivovarstrasak/
Pale Ale
chmiele: Simcoe, Lemondrop, Mosaic...-
Channel: Czechy
2025-06-19, 23:42 -
-
Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.
Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...-
Channel: Śląskie
-
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: