Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Bo to mój tripel
    zabutelkowany z dodatkiem 100g cukru , blg spadło do około 0,5 !!
    Ło matko strasznie niziutko - to będzie mocny tripel

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13
    Czemu tak mało chmielu?
    Tripla chmieli sie na aromat?

    Pytam, bo mam zamiar uwarzyc Tripla na drożdżach Wyeast 1214 Abbey
    Bo to mój tripel
    zabutelkowany z dodatkiem 100g cukru , blg spadło do około 0,5 !!

    Leave a comment:


  • Robert13
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    warka 176 tripel warzona 08.09.10
    skład
    • pilzneński 5000g
    • orkiszowy 300g
    • carabelg 300g
    • marynka granulat 20g
    • saaz granulat 10g
    • cukier 1000g
    zacieranie
    • 80 min w 70-65°C
    Gotowanie 60 min
    • 0' marynka
    • 45' saaz oraz cukier
    Wyszło około 23l 19,5 blg. Zadane THG
    Czemu tak mało chmielu?
    Tripla chmieli sie na aromat?

    Pytam, bo mam zamiar uwarzyc Tripla na drożdżach Wyeast 1214 Abbey

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 178 Pszeniczne

    Warka 178 Pszeniczne warzona 20.09.10
    skład
    - Pszeniczny 2800g
    - Pilzneński 1300g
    -Lubelski granulat 30g

    Zacieranie
    - 44°C 15 min
    - 70-68°C - 70 min

    Gotowanie 70 min
    - cały chmiel na początku
    zadana 3068 12 blg
    dzisiaj przelana na cichą blg 3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    A czekolady nie dodawałeś?
    Czytałem

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Re: warka 177 stout

    A czekolady nie dodawałeś?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Podstawka

    Kolejny gadżecik z mojego browaru
    http://browar.biz/galeria.php?id=14126

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 177 stout

    177 stout czekoladowy 14.09.10 ( zainspirowana recepturą Czesa z książki Znakomite Piwa )
    pilzneński 4000g
    monachijski 400g
    wędzony 200g
    pszeniczny 200g
    caramunich III 200g
    jęczmień palony 250g
    czekoladowy 200g
    orkiszowy 200g
    marynka granulat 50g
    lubelski szyszka 30g
    Zacieranie
    68°C - 80 min

    gotowanie 70 min
    - 10' marynka
    - 50' lubelski
    • zadane S-04 15blg 24 l

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    176 tripel

    Tripel zlany na cichą , blg około 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    176 tripel

    warka 176 tripel warzona 08.09.10
    skład
    • pilzneński 5000g
    • orkiszowy 300g
    • carabelg 300g
    • marynka granulat 20g
    • saaz granulat 10g
    • cukier 1000g
    zacieranie
    • 80 min w 70-65°C
    Gotowanie 60 min
    • 0' marynka
    • 45' saaz oraz cukier
    Wyszło około 23l 19,5 blg. Zadane THG
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-09-13, 22:16.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Nie tylko w zapiskach

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    No się Waść opuściłeś w zapiskach - skandal!

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Dobra , czas zaprłnić pustkę w zapiskach
    wczoraj warka 176 Tripel . Jutro szczegóły
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-09-09, 19:26.

    Leave a comment:


  • woosaa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    I tym sposobem to piwo zajęło I miejsce w Kategorii polotmawe z ekstraktów I miejsce w konkursie na Słowacji

    Gratulacje! Dzięki wizycie na warsztatach w Leśnicy miałem przyjemność otrzymania butelki "Szkockiego Piwesa".Piwko(uwarzone z puszki) bardzo dobre,ładnie nagazowane.Jeszcze raz gratuluję i WIELKIE dzieki za piwko.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
    Na razie bez. Jeszcze tylko Częstochowa potem Żywiec i powtórka z Grodzisza. Ale to jeszcze za wcześnie - będę trzymał kciuki.
    Idąc dalej , jeszcze Praga , Malbork i Poznań

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...