warka 358
Pilzneński 5kg
Iunga 20g
Vermhelo 50g
zacieranie Royal
67'C 60min
78'C 10 min
gotowanie 60'
60min Iunga
w chłodzeniu Vermhelo
zadrożdzone Voss kvejk
Fermentacja pod ciśnieniem
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
warka 342 Pils
Plizneński IREKS 5,5kg
Marynka 30g
Saaz 60g
Zacieranie z przygodami w Royalu. Przed warzeniem wszystko sprawdzone, podczas zacierania pompa odmówiła współpracy(nawet lampka na włączniku zgasła) Zrobione obejście i podłączona do kranu inna pompka. Po warzeniu i umyciu gara pompka działa
Zacieranie 90min
67'C 90min
Gotowanie 90min
Marynka 30g 60'
Saaz 20g 60min
saaz 20g 30'
Saaz 20g 5 min
Wyszło 22l 13blg
zadrożdzone W34/70
Leave a comment:
-
-
Panowie yavo i anteks
Dzięki za informacje zwrotne, wiem co mam teraz dalej robić
Leave a comment:
-
-
AD1 Nie robię
AD2 zależy od sprzętu,w kociołkach automatycznych przy wiekszym zasypie robi sie problem
Leave a comment:
-
-
Ad 1) Ja odkąd robię próbę, nie mam z nią problemu, nawet przy płatkach;
Ad 2) Nie jest.
Leave a comment:
-
-
Witam;
Mam dwa pytania:
1. czy nie było problemów podczas zacierania z uzyskaniem negatywnej próby jodanowej ze względu na użycie błyskawicznych płatków owsianych (ktoś o czymś takim pisał w jednym z wątków, że w ogóle nie udało się uzyskać negatywnej próby)?
2. czy filtracja zacieru ze względu na płatki owsiane nie jest utrudniona?
Leave a comment:
-
-
warka 339 APA
Pilzneński 5kg
maltodeksroza 0,5kg
Oktawia 50g
Zacieranie
60 min 67'C
10 min 78'C
Gotowanie 60min
Oktawia 50g 20'
Leave a comment:
-
-
warka 338
Pilzneński Ireks 1 wiaderko
Marynka 50g
Lubelski trochę z worka
Zacieranie Royal 80 min
67'C 60min
78'C 10 min
Gotowanie 90 min
60 Marynka 50g
5 Lubelski garśc
podczas chłodzenia garść Lubelskiego
Wyszło około 25l 12blg zagęstwione W34/70
Leave a comment:
-
-
warka 337 Pils
Pilzneński Ireks 5kg
Marynka 20g
Lubelski 50g
saaz garść
Zacieranie w royalu
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10min
Gotowanie 90min
30' Marynka, Lubelski po 25g
80' Marynka 25g
w chłodzeniu 80'C Saaz
Zagęstwione W34/70
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 336
Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
Leave a comment:
-
-
Druga warka uwarzona w ten dzień
skład
Monachijski 2,5kg
Steinbach wędzony 2kg
ekstrakt jasny 1,2kg
Biscut 0,25kg
Melanoidowy 0,2kg
Cararoma 0,2kg
Marynka 20g
Lubelski 30g
Saaz 20g
Zacieranie w Royalu
wsypane do wody 55'C i grzanie
67'C 15min
72'C 45min
78'C 10min
Gotowanie 60min
Marynka 20g 60'
Lubelski 30g 60'
Ekstrakt słodowy 20'
Saaz 10'
wyszło 25l 16blg zagęstwione W34/70 fermentacja w 8'C
Leave a comment:
-
-
Zakwejkowane-jakim szczepem i jakie plany fermentacyjne? Grzejesz?
Leave a comment:
-
Leave a comment: