Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • mwa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    A no trzymam , w zeszłym roku 2 pierwsze miejsca i w tym też ( ale bez grand championa )
    Na razie bez. Jeszcze tylko Częstochowa potem Żywiec i powtórka z Grodzisza. Ale to jeszcze za wcześnie - będę trzymał kciuki.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
    Gratulacje Anteks !
    Tak dalej trzymaj formę.
    A no trzymam , w zeszłym roku 2 pierwsze miejsca i w tym też ( ale bez grand championa )
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-05-28, 23:09.

    Leave a comment:


  • mwa
    replied
    Gratulacje Anteks !
    Tak dalej trzymaj formę.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Warka 161 Szkocki Piwes warzone 18.03.10
    skład - piWES Domowe Jasne
    Uwarzone w celu rozruszania drożdzy 1728 scotisch
    I tym sposobem to piwo zajęło I miejsce w Kategorii polotmawe z ekstraktów I miejsce w konkursie na Słowacji

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 167 Grodzisz

    Warka 167 Grodzisz
    po krótkiej przerwie w warzeniu browar rusza
    Skład
    • Wędzony CastleMalting 2500g
    • pszeniczny 2000g
    zacieranie
    • 55°C - 15 min
    • 62°C - 15 min
    • 72°C - 45 min

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 158 BBA

    Warka 158 BBA Warzona 03.03.2010
    skład
    - pilzneński 4000g
    - carapils 300g
    - biscut 100g
    - cararoma 100g
    - cukier 450g
    - Marynka 20g
    - Lubelski 20g
    zacieranie
    - 60°C - 30 min
    - 72°C - 40 min


    Gotowanie 70 min
    - 0' Marynka
    - 50' Lubelski
    Wyszło 20l 17 blg , zadane WLP 400
    23.03.10 zabutelkowane z dodatkiem cukru 5g/l , blg końcowe 5

    Piwo zajęło I miejsce w 1 Konkursie o Puchar Piwo.org w kategorii
    Belgian Blond Ale
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-04-19, 16:32.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 157 pils

    Warka 157 Pils zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l , blg 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 154 Porter Bałtycki

    warka 154 Porter zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    162 Monachijskie jasne

    warka 162 Monachijskie Jasne warzona 24.03.10

    skład
    • pilzneński 6000g
    • monachijski 2000g
    • lubelski szyszka 110g
    zacieranie
    • 55 °C - 10 min
    • 62 °C - część gęstego go dekokcji
    • część do dekokcji 72°C -15 min , gotowanie 10 min
    • wlanie do zacieru głównego 72°C - 30 min
    gotowanie 70 min
    0' - lubelski 80g
    50' - lubelski 30g

    Wyszło 47l 12,5 blg zadane W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 161 Szkocki piWES

    Warka 161 Szkocki Piwes warzone 18.03.10
    skład - piWES Domowe Jasne
    Uwarzone w celu rozruszania drożdzy 1728 scotisch

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 160 Patrykowy Pils

    Warka 160 Patrykowy Pils warzona 17.03.10
    skład
    • Pilzneński 4000g
    • carapils200g
    • Marynka szyszka 30g
    • Saaz granulat 30g
    zacieranie
    • 62°C - część zacieru odlana do dekokcji
    • podgrzana go 72°C - 15 min przerwy
    • gotowanie 10min
    • wlana do zacieru głównego temp ustalona 72°C - 30 min
    Gotowanie 70min
    • 0' marynka
    • 55' saaz
    wyszlo około 20l 12,5blg zadane W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 159 pils

    warka 159 pils warzona 11.03.10
    skład
    • Pilzneński 8000g
    • carapils 500g
    • marynka szyszka 60g
    • lubelski szyszka 50g
    • lubelski granulat 50g
    zacieranie
    • 64°C - 60 min
    • 72°C - 60 min
    gotowanie 70 min
    • 0' cala marynka
    • 55' cały lubelski
    wyszło około 46l 12,5 blg
    zadane
    159A W34/70
    159B Budwar Lager

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 154 Porter Bałtycki

    Warka 154 Porter zlana na cichą , blg 7

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    153 Munich Dunkiel

    Warka 153 Munich Dunkiel zabutelkowana z dodatkiem cukru 5g/l , blg spadło do 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 150 pils i 151 pils

    Warka 150 i 151 rozlana z dodatkiem cukru 3g/l
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-02-28, 22:39.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...