Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Możesz skrobnąć coś bliżej na ten temat? Brzmi jak zapowiedź powieści spożywczo-archeologicznej
    Proszę tu była już dyskusja http://browar.biz/forum/showthread.php?t=45824&page=12

    Leave a comment:


  • kjaros
    replied
    Jeśli ruszą będziesz musiał je chętnym reglamentować po burzliwej

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Tzn nie wiem jak sią nazywają , są z odzysku z butelki oryginalnego Grodzisza
    Możesz skrobnąć coś bliżej na ten temat? Brzmi jak zapowiedź powieści spożywczo-archeologicznej

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    nie wiem
    Tzn nie wiem jak sią nazywają , są z odzysku z butelki oryginalnego Grodzisza

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    ...a czym drożdżysz grodzysza? Szwabami jakimiś?
    nie wiem

    Leave a comment:


  • Seta
    replied
    ...a czym drożdżysz grodzysza? Szwabami jakimiś?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 155 Grodzisz

    Warka 155 Grodzisz warzona 16.02.10

    skład
    • wędzony steinbach 1500g
    • pszeniczny 1500g
    • marynka szyszka 15g
    • lubelski szyszka 20g
    zacieranie
    • 50 °C - 15 min
    • 62°C - 30 min
    • 72°C - 40 min
    gotowanie 60 min
    • na początku marynka
    • po 45' lubelski
    Do fermentacji poszło 27l 8 blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 154 Porter Bałtycki

    Warka 154 Porter Bałtycki uwarzony dzisiaj wyszło około 22l 21 blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 153 Monachijskie Ciemne

    Warka 153 Monachijskie Ciemne
    Wyszło około 27l 13,5 blg
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-02-04, 14:32.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
    O, ktoś mi pozazdrościł
    A gdzie ja mały żuczek śmiał bym się równać , jedna warka i to można powiedzieć we dwa dni

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    O, ktoś mi pozazdrościł

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 153 Monachijskie Ciemne

    Warka 153 Monachijskie Ciemne
    skład
    • monachijski - 2500g
    • monachijski II - 2500g
    • biscut - 200g
    • lubelski szyszka 70g
    Zacieranie podwójna dekokcja
    • słody wsypane temp ustalona 55°C
    • około 1/3 do dekokcji 72°C 15 min
    • gotowanie 20 min
    • wlanie do zacieru głównego , ustalenie temp na 62°C
    • 5l do dekokcji - gotowanie 30 min
    • wlanie do zacieru głównego 40 min
    Gotowanie 60 min
    • na początku 40g Lubelski szyszka
    • 45' 30g Lubelski szyszka

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
    Dlaczego trzymasz w takiej niskiej temp. tak chcesz czy musisz?
    chciał , nie chciał - musiał

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Dlaczego trzymasz w takiej niskiej temp. tak chcesz czy musisz?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    w jednym pojawiły sie oznaki fermentacji

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...