Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
    No nie pogadasz jakieś pokazy,
    efekt zobaczysz we wtorek

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    od razu urlop , normalnie 2 dni wolnego .Dzisiaj warzyłem bo miałem coś w rodzaju pokazu , a jutro warzę bo organizatorzy Giełdy w Poznaniu zmienili kategorię
    No nie pogadasz jakieś pokazy, teges szmeges, pszeniczką się nie martw mogę Ci pożyczyć

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
    Andrzejku co Ty masz urlop że tak zasuwasz czy tak Cię naszło?
    od razu urlop , normalnie 2 dni wolnego .Dzisiaj warzyłem bo miałem coś w rodzaju pokazu , a jutro warzę bo organizatorzy Giełdy w Poznaniu zmienili kategorię

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    aż strach powiedzieć ale jutro w planie 146 pszeniczka
    Andrzejku co Ty masz urlop że tak zasuwasz czy tak Cię naszło?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    aż strach powiedzieć ale jutro w planie 146 pszeniczka

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    • na początku lubelski
    • 15 min przed końcem gotowania lubelski oraz imbir
    Wyszło około 23l 12blg , zadane W34/70
    No popatrz jak Ci poszło, nie zasuwaj tak bo Cię Marusia nie dogoni

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    te służbowe zaliczasz tylko sobie czy razem Adminiscencją
    No dobra, to wywalam warki ze Szkółek nr 1 i 2 oraz Jarmark i Chorzów

    Chociaż chmielenie, fermentację i butelkowanie ja i Slav robiliśmy, to prawie moja (oprócz chmielenia w Chorzowie, które odbyło się na miejscu)
    Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-11-05, 19:49.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    warka 145 Imbirowe
    gotowanie 60 min
    • na początku lubelski
    • 15 min przed końcem gotowania lubelski oraz imbir
    Wyszło około 23l 12blg , zadane W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 145 imbirowe

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Tja.... teraz to już jestem 12 do tyłu -
    nie ma się co ociągać
    warka 145 Imbirowe
    skład
    • pilzneński 4100g
    • marynka 20g
    • lubelski 30g
    • imbir 120g
    zacieranie
    • 55°C - 15 min
    • 62 °C - 30 min
    • 72°C - 60 min
    gotowanie 60 min
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2009-11-05, 12:49.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    a sypię tak gdzieś łyżeczkę

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    Znaczy część saszetki? Czy masz w jakimś zbiorczym opakowaniu?
    w zbiorczym

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    robię starter , sypię tak na oko
    No właśnie ile sypiesz tych drożdży na to oko ? prosto z torebki czy jak ?

    Leave a comment:


  • Seta
    replied
    Znaczy część saszetki? Czy masz w jakimś zbiorczym opakowaniu?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta

    Anteks - jak dajesz te W34/70? Świeże saszetki? Całe?
    robię starter , sypię tak na oko

    Leave a comment:


  • Seta
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
    Koleżanko droga jakość się liczy nie ilość
    Myślę, że akurat W TYCH PRZYPADKACH to idzie w parze...

    Anteks - jak dajesz te W34/70? Świeże saszetki? Całe?

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...