Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
Wyświetlenie odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziKoleżanko droga jakość się liczy nie ilość
Anteks - jak dajesz te W34/70? Świeże saszetki? Całe?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTja.... teraz to już jestem 12 do tyłu - warek służbowych nie liczę
Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
Leave a comment:
-
-
warka 143 Dolny Grodzisz
warka 143 Dolny Grodzisz 22.10.09
skład
- pszeniczny 1000g
- wędzony steinbach 1000g
- lubelski szyszka 50g
- 55°C - 15 min
- 62°C - 30 min
- 72°C - 30 min
- na początku 30g
- po45 min 20 g
03.11.09 zlane na cichą blg spadło do 2
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziŻeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
Wyszło około 45l 13 blg zadane W34/70
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziAnteks, 126 warka, się tak nie rozpędzaj, nie nadążam, jestem już 3 do tyłu
Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
Leave a comment:
-
-
warka 144 pils
waka 144 pils warzona 30.10.09
skład
- pilzneński 7500g
- carahell 500g
- marynka 50g
- lubelski 80g
- 62 °C - 30 min
- 72° C - 60 min
- na początku marynka
- 15 min przed końcem lubelski
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziwarka 140 Prawie jak IPA
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi- pilzneński 2000g
Leave a comment:
-
warka 142 Dubel
warka 142 dubel
skład
- pilzneński 2000g
- monachijski 1000g
- ciemna pszenica 300g
- biscut 200g
- marynka szyszka 10g
- lubelski szyszka 20g
- cukier 500g
- 62°C - 40 min
- 72°C - 30 min
- 75°C- filtracja
- na początku marynka
- po45min lubelski i cukier
Leave a comment:
-
wyszło 45 l- 8 blg zadane US05 , jako że w jednym z fermentatorów fermentacja coś ciężko ruszała ( temp spadła do 14°C) dodałem W34/70 , po kilkunastu minutach w rurce aż gwiżdże
Leave a comment:
-
-
Warka 141 Grodziskie
Warka 141 Grodziskie warzona 30.09.09
skład- - wędzony weyerman - 2500g
- - pilzneński wędzony 500g
- - pszeniczny 3000g
- - chmiel lubelski szyszka 2008 - 80g
- 50°C - 20 min
- 62°C - 30 min
- 72°C - 30 min
gotowanie 90 min
- na początku 50g
- w 75 min 30g
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzie tam (L)IPA - bez cukru?
Leave a comment:
-
Leave a comment: