Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Tja.... teraz to już jestem 12 do tyłu - warek służbowych nie liczę
    Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
    Koleżanko droga jakość się liczy nie ilość

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 143 Dolny Grodzisz

    warka 143 Dolny Grodzisz 22.10.09
    skład
    • pszeniczny 1000g
    • wędzony steinbach 1000g
    • lubelski szyszka 50g
    zacieranie
    • 55°C - 15 min
    • 62°C - 30 min
    • 72°C - 30 min
    gotowanie 60 min
    • na początku 30g
    • po45 min 20 g
    wyszło 16l 8 blg zadane W34/70

    03.11.09 zlane na cichą blg spadło do 2

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
    te służbowe zaliczasz tylko sobie czy razem Adminiscencją

    Wyszło około 45l 13 blg zadane W34/70

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Anteks, 126 warka, się tak nie rozpędzaj, nie nadążam, jestem już 3 do tyłu
    Tja.... teraz to już jestem 12 do tyłu - warek służbowych nie liczę
    Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 144 pils

    waka 144 pils warzona 30.10.09

    skład
    • pilzneński 7500g
    • carahell 500g
    • marynka 50g
    • lubelski 80g
    zacieranie
    • 62 °C - 30 min
    • 72° C - 60 min
    gotowanie 60 min
    • na początku marynka
    • 15 min przed końcem lubelski

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    warka 140 Prawie jak IPA
    zlane na cichą blg 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    • pilzneński 2000g
    tak sobie myślę że było chyba 3000g

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 142 Dubel

    warka 142 dubel
    skład
    • pilzneński 2000g
    • monachijski 1000g
    • ciemna pszenica 300g
    • biscut 200g
    • marynka szyszka 10g
    • lubelski szyszka 20g
    • cukier 500g
    zacieranie
    • 62°C - 40 min
    • 72­°C - 30 min
    • 75°C- filtracja
    gotowanie 60 min
    • na początku marynka
    • po45min lubelski i cukier
    wyszło około 20l 16 blg zadane THG

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    wyszło 45 l- 8 blg zadane US05 , jako że w jednym z fermentatorów fermentacja coś ciężko ruszała ( temp spadła do 14°C) dodałem W34/70 , po kilkunastu minutach w rurce aż gwiżdże

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 141 Grodziskie

    Warka 141 Grodziskie warzona 30.09.09
    skład
    • - wędzony weyerman - 2500g
    • - pilzneński wędzony 500g
    • - pszeniczny 3000g
    • - chmiel lubelski szyszka 2008 - 80g
    zacieranie
    - 50°C - 20 min
    - 62°C - 30 min
    - 72°C - 30 min

    gotowanie 90 min
    - na początku 50g
    - w 75 min 30g

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    przelane na cichą blg spadło do 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    e tam (L)IPA - bez cukru?
    bo to prawie jak IPA

    Leave a comment:


  • Seta
    replied
    e tam (L)IPA - bez cukru?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 140 Prawie jak IPA

    warka 140 Prawie jak IPA warzone 16.09.09
    skład
    • pilzneński 3400g
    • monachijski 600g
    • caramunich 400g
    • caramber 200g
    • marynka 40g ( chyba bo torebka bez napisu )
    • Tettennager - 50g
    zacieranie
    w lodówce turystycznej 72-65°C przez 120 min

    gotowanie 90 min
    • na początku marynka
    • po 75 min aromat
    wyszło 25l 11 blg zadane zadane Danstar Nottingham

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 139 WES

    Warka 139 WES uwarzone z okazji 100 WESa
    skład
    Domowe Jasne 1,7 kg - 1 szt
    Ekstrakt Bursztynowy 1,7 kg - 1 szt
    drożdże Danstar Nottingham
    wyszło około 20l 14 blg

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...