nie mam etatu , warzenie odbyło się u mnie na podwórku , w trakcie warzenie była straszna burza
Warzenie odbyło się w ramach jakiegoś progamu realizowanego przez te dziewczyny a dotyczy on Piwa Grodziskiego> Zwiedzały już grodziskie browary , zapoznały się z kolekcją kol. Mariana Bochyńskiego a na koniec wspólnie warzyliśmy Grodzisza
Ale zajebiaszcza lodówa !
U mnie niestety wchodzi tylko jeden fermentor a temp. nieprzekracza 8 C i przeważnie oscyluje wokół 5 C. Przymierzam się do podłączenia osobnego termostatu.
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
Leave a comment: