331 31.07.20
Skład
Pilzneński malteurp 6kg
Mix chmieli amerykańskich 60g
Zacieranie RoYal
67'C 90 min
Gotowanie 60 min
chmiel 15min
Chłodzenie testowo wymiennikiem
zakwejkowane
testowe chłodzenie wymiennikiem
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
warka 330 SHPIPA 21-07-20
skład
Pilzneński Malteurop 5kg
Zula 160g
Zacieranie Royal
68'C 60min
78'C min
Gotowanie 60min
15min 70 Zula
w chłodzeniu 90g Zula
zadana US05
Leave a comment:
-
-
warka 329 18.07.20
Pale ale 5kg
mieszanka amerykańskich chmieli 140g
zacieranie w Royalu
67'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 60min
15min 70g chmielu
w chłodzeniu 70g chmielu
chłodzenie chłodnicą
zadane Danstar - Nottingham
Leave a comment:
-
-
328 Pils Zacieranie w Royalu
Pilzneński Ireks 4kg
Marynka 30g
Lubelski 60g
W34/70
zacieranie
62'C 30min
72'C 30min
Gotowanie 90min
60' Marynka 15g
30' Marynka 15g
5' Lubelski 30g
w chłodzeniu Lubelski 30g
Zadane W 34/70
Leave a comment:
-
-
warka 327 single hop Oktawia
warka 327 Polskie Ale Oktawia
Trzecie piwo w tym tygodniu
Pale Ale 5kg
Oktawia 50g
Zacieranie w Royalu
67'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 60min
60' Oktawia 30g
10' Oktawia 20g
Wyszło 27l 12blg
ps czas pracy 4 godz
Leave a comment:
-
-
warka 326 Pils 03.04.20 ze słodów śrutowanych otrzymanych od pi pi pi pi
Musiałem po 30 min przecierania przez sito wylać i wsypać "swoje" słody
Godzinę później
Warka 326 bis
skład
Pilzneński 5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
Whirfloc 1/3 tabl
Zacieranie w Royalu
62'C 30min
72'C 30min
Gotowanie 90min
60' Marynka
30' Lubelski
Wyszło 27l 12,5blg
fermentacja
Last edited by anteks; 05-04-2020, 11:49.
Leave a comment:
-
-
Warka 323 Porter
Warka 323
Dzisiaj testowy porterek
Wiedeński 3kg
Monachijski 3kg
Pilzneński 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
Palony 0,5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
Zacierane w Royalu na 2 razy
65'C 60 min
- Pilzneński 2kg
- Monacjijski 1kg
- Wiedeński 1kg
Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna
- Wiedeński 2kg
-Monachijski 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10 min- dodany palony
gotowanie 60min
0' 30g Marynki
55' 30g Lubelski
Wyszło około 25l 22blg
zadane gęstwą W34/70Last edited by anteks; 03-02-2020, 21:06.
Leave a comment:
-
-
Warka 320
Grodziskie
Pszeniczny Grodziski 3kg
marynka 15g
Lomik 30g
Grodzie Dębowe
Zacieranie w Royalu
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10min
gotowanie 60min
0' Marynka
45' Lomik
Żadnych problemów przy zacieraniu/filtracji pomimo 100% pszenicyLast edited by anteks; 22-01-2020, 00:18.
Leave a comment:
-
-
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziTaki eksperyment
Zacierana ipka, odlane gęste i wygotowane z 19 do 31blg
Leave a comment:
-
-
Taki eksperyment
Zacierana ipka, odlane gęste i wygotowane z 19 do 31blg
Leave a comment:
-
Leave a comment: