Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    warka 125 pszeniczne zabutelkowana blg 5 , cukier 8g/l
    No, to chyba do szybkiego wypicia, jakaś niedofermentowana i sporo cukru do refermentacji? No, w sumie wszystkie pszenice są do szybkiego wypicia

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 125 pszeniczne zabutelkowana blg 5 , cukier 8g/l

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    zapas słodów w WESie uzupełniony i w tym tygodniu miałem w planie 2 razy warzyć , ale chyba nic z tego nie wyjdzie

    Leave a comment:


  • jacer
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    upały zapowiadają trzeba się spieszyć
    o to to, a jeszcze ze cztery Pilsy trza uwarzyć.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    upały zapowiadają trzeba się spieszyć

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Anteks, 126 warka, się tak nie rozpędzaj, nie nadążam, jestem już 3 do tyłu

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 125 pszeniczne

    warka 125 pszeniczne 16.03.09 z braku przygotowanych butelek została przelana na cichą blg 5

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 120 Porter

    warka 120 Porter zabutelkowana , blg spadło do 6

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    warka 126 patrykowy pils plan jest taki
    skład
    • pilzneński 6000g
    • monachijski 1000g
    • carahell 500g
    • marynka szyszka 45g
    • lubelski szyszka 50g

    zacieranie tradycyjnie dekokcyjne dwuwarowe
    jak napisal tak zrobił
    zacieranie w lodówce turystycznej
    • 55°C- 1/3 do dekokcji 70°C 15 min- gotowanie 15 min
    • dodanie dekoktu do kadzi głównej temp 65°C
    • 1/4 gotowana 20 min
    • dodanie do kadzi głównej 72°C 30 min

    gotowanie 90 min
    • na początku marynka 45 g
    • 60' lubelski 50g

    wyszło 48l 12 blg , zadane 2206

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 126 partykowy pils

    warka 126 patrykowy pils plan jest taki
    skład
    • pilzneński 6000g
    • monachijski 1000g
    • carahell 500g
    • marynka szyszka 45g
    • lubelski szyszka 50g

    zacieranie tradycyjnie dekokcyjne dwuwarowe

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 124 pils

    warka 124 pils przelana na cichą , blg spadło do 5

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 125 pszeniczne

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    warka 125 pszeniczne zacieranie dekokcyjne dwuwarowe
    skład :
    • pszeniczny 2700g
    • pilzneński 1800g
    lubelski szyszka - 25g
    gotowanie 60 min , cały chmiel na początku
    Wyszło 25l 12 blg
    Last edited by anteks; 11-03-2009, 12:48.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 125 pszeniczne

    warka 125 pszeniczne zacieranie dekokcyjne dwuwarowe
    skład :
    • pszeniczny 2700g
    • pilzneński 1800g

    zacieranie
    • zacier nastawiony 55°C
    • pierwsza porcja dekoktu1/3 podgrzana do 70°C przerwa 15 min
      -
    • gotowania 15 min
      -
    • wlanie do zacieru głównego -65°C
    • druga porcja dekoktu 50% gotowana 20 min
      -
    • wlana do zacieru głównego 75°C - 30 min

    teraz filtracja

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 121 pils

    warka 121 pils część warki 121 zabutelkowana blg spadło do 5 , cukier do refermentacji 5,5g/l , pozostała część jeszcze na cichej

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 124

    warka 124 pils
    wyszło 45l 12blg zadane Wyeast 2206 Bavarian Lager

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎