Zaloguj lub dołącz
Logging in...
Zapamiętać?
Zaloguj
Zapomniane hasło lub nazwa Użytkownika?
lub
Dołącz
Zaloguj się przez
Facebook
Forum
Sklep
Dziennik Piwny
Browary
Nowe tematy
Dzisiejsze wpisy
Kto i gdzie
BrowarBizony
Kalendarz
Home
Forum
Piwo
Browarnictwo amatorskie
Twoje warzenie
Anteks piwowarzy
Collapse
X
Collapse
Posty
Ostatnia aktywność
Photos
Wyszukiwarka
Strona
z
50
Filtruj
Czas
Wszystkie
Dzisiaj
Ostatni tydzień
Ostatni miesiąc
Pokaż
Wszystko
Tylko dyskusje
Tylko zdjęcia
Tylko filmy
Tylko linki
Tylko ankiety
Tylko wydarzenia
Filtered by:
Clear All
new posts
Previous
1
40
45
46
47
48
49
50
template
Nast.
Marusia
replied
23-03-2009, 21:18
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
warka 125 pszeniczne
zabutelkowana
blg 5
, cukier 8g/l
No, to chyba do szybkiego wypicia, jakaś niedofermentowana i sporo cukru do refermentacji? No, w sumie wszystkie pszenice są do szybkiego wypicia
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
23-03-2009, 21:11
warka 125 pszeniczne
zabutelkowana blg 5 , cukier 8g/l
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
23-03-2009, 12:08
zapas słodów w WESie uzupełniony i w tym tygodniu miałem w planie 2 razy warzyć , ale chyba nic z tego nie wyjdzie
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
jacer
replied
23-03-2009, 12:05
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
upały zapowiadają trzeba się spieszyć
o to to, a jeszcze ze cztery Pilsy trza uwarzyć.
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
23-03-2009, 11:54
upały zapowiadają trzeba się spieszyć
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
Marusia
replied
23-03-2009, 11:23
Anteks, 126 warka, się tak nie rozpędzaj, nie nadążam, jestem już 3 do tyłu
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
22-03-2009, 20:47
warka 125 pszeniczne
warka 125 pszeniczne
16.03.09 z braku przygotowanych butelek została przelana na cichą blg 5
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
19-03-2009, 16:39
warka 120 Porter
warka 120 Porter
zabutelkowana , blg spadło do 6
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
17-03-2009, 11:51
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
warka 126 patrykowy pils
plan jest taki
skład
pilzneński 6000g
monachijski 1000g
carahell 500g
marynka szyszka 45g
lubelski szyszka 50g
zacieranie tradycyjnie dekokcyjne dwuwarowe
jak napisal tak zrobił
zacieranie w lodówce turystycznej
55°C- 1/3 do dekokcji 70°C 15 min- gotowanie 15 min
dodanie dekoktu do kadzi głównej temp 65°C
1/4 gotowana 20 min
dodanie do kadzi głównej 72°C 30 min
gotowanie 90 min
na początku marynka 45 g
60' lubelski 50g
wyszło 48l 12 blg , zadane 2206
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
16-03-2009, 10:34
warka 126 partykowy pils
warka 126 patrykowy pils
plan jest taki
skład
pilzneński 6000g
monachijski 1000g
carahell 500g
marynka szyszka 45g
lubelski szyszka 50g
zacieranie tradycyjnie dekokcyjne dwuwarowe
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
13-03-2009, 11:29
warka 124 pils
warka 124 pils
przelana na cichą , blg spadło do 5
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
11-03-2009, 12:47
warka 125 pszeniczne
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika
anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
warka 125 pszeniczne
zacieranie dekokcyjne dwuwarowe
skład :
pszeniczny 2700g
pilzneński 1800g
lubelski szyszka - 25g
gotowanie 60 min , cały chmiel na początku
Wyszło 25l 12 blg
Last edited by
anteks
;
11-03-2009, 12:48
.
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
10-03-2009, 10:43
warka 125 pszeniczne
warka 125 pszeniczne
zacieranie dekokcyjne dwuwarowe
skład :
pszeniczny 2700g
pilzneński 1800g
zacieranie
zacier nastawiony 55°C
pierwsza porcja dekoktu1/3 podgrzana do 70°C przerwa 15 min
-
gotowania 15 min
-
wlanie do zacieru głównego -65°C
druga porcja dekoktu 50% gotowana 20 min
-
wlana do zacieru głównego 75°C - 30 min
teraz filtracja
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
05-03-2009, 13:01
warka 121 pils
warka 121 pils
część warki 121 zabutelkowana blg spadło do 5 , cukier do refermentacji 5,5g/l , pozostała część jeszcze na cichej
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
anteks
replied
02-03-2009, 11:17
warka 124
warka 124 pils
wyszło 45l 12blg zadane Wyeast 2206 Bavarian Lager
Leave a comment:
Post Comment
Anuluj
Previous
1
40
45
46
47
48
49
50
template
Nast.
Przetwarzanie...
Tak
Nie
OK
OK
Anuluj
X
😂
😘
😞
☕
Leave a comment: