Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • 148 Pszeniczne

    Warka 148 pszeniczne cd

    gotowanie
    • cały chmiel na początku
    wyszło około 29l 11 blg zadane 3068
    cały proces warzenia zajął mi około 5 godz
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • 147 pszeniczniak klasztorny

      147 Pszeniczniak Klasztorny przelany na cichą blg spadło do około 2
      Mniej książków więcej piwa
      Browar Largus




      Comment


      • pojawiły się nowe otwieracze z Browaru Anteks nr kat . BAO-02 oraz BAO-03
        Last edited by anteks; 02-12-2009, 22:30.
        Mniej książków więcej piwa
        Browar Largus




        Comment


        • warka 148 Pszeniczne przelane na cichą blg spadło do 2
          Mniej książków więcej piwa
          Browar Largus




          Comment


          • warka 146 pszenica
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
            4 dni burzliwej i do butelek?? To chyba rekord. Napisz jak będzie smakować.
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
            fakt odfermentowało ładnie , a nawet jak na mnie super .
            Poszło w butelki i kega i prawdopodobnie bedzie do spróbowania na Gieldzie
            chyba smakowało , bo piwo zajęło 4 miejsce ,było też do publicznej degustacji z kega
            Last edited by anteks; 05-12-2009, 21:29.
            Mniej książków więcej piwa
            Browar Largus




            Comment


            • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
              warka 146 pszenica



              chyba smakowało , bo piwo zajęło 4 miejsce ,było też do publicznej degustacji z kega
              Smakowało smakowało
              Save water, drink beer ...

              http://www.parowozy.com.pl/
              http://www.kamery.wolsztyn.pl/
              https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

              Comment


              • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
                Smakowało smakowało
                zamiast imprezować siedzisz przy kompie
                Tego kega otwarłem .
                Mniej książków więcej piwa
                Browar Largus




                Comment


                • warka 144 pils

                  warka 144 pils zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l , blg spadło do 5
                  Mniej książków więcej piwa
                  Browar Largus




                  Comment


                  • Dajesz tylko 4g/l standardowo, czy obawiasz się że zejdzie nieco z tych 5blg?
                    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                    Comment


                    • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                      Dajesz tylko 4g/l standardowo, czy obawiasz się że zejdzie nieco z tych 5blg?
                      przepraszam nastąpić pomyłem zeszło do 4blg
                      Ilość cukru liczyłem kalkulatorem i wyszło mi 5g/l , ale zauważyłem że podaje on większe ilości więc dałem 4g/l
                      Mniej książków więcej piwa
                      Browar Largus




                      Comment


                      • warka 144 pils

                        warka 144 pils 2 część warki ( 20 l )poszła do kega cukru 3g/l , blg nie mierzyłem
                        Last edited by anteks; 12-12-2009, 22:05.
                        Mniej książków więcej piwa
                        Browar Largus




                        Comment


                        • Warka 149 pils

                          warka 149 pils warzony dekokcyjnie
                          skład
                          • pilzneński 8200g
                          • melanoidowy 100g
                          • Hallertau Hersbruecker 100g
                          • Lubelski 50g
                          zacieranie
                          • słody wsypane do wody temp ustalona na 62°C 15 min
                          • około 1/3 do dekokcji 72°C -15 min
                          • gotowanie 10 min
                          • wlanie do zacieru głównego temp 72°C - 30 min
                          gotowanie 70 min
                          • na początku Hallertau Hersbruecker 100g
                          • po 55 min Lubelski
                          wyszło 45l 12 blg zadane W34/70
                          Mniej książków więcej piwa
                          Browar Largus




                          Comment


                          • koniec roku czas inwentury
                            różnych słodów w magazynie około 190kg
                            chmielu ponad 2 kg
                            do lata spokojnie wystarczy
                            Mniej książków więcej piwa
                            Browar Largus




                            Comment


                            • warka 149 pils

                              Warka 149 Pils przelana na cicha blg 3
                              Mniej książków więcej piwa
                              Browar Largus




                              Comment


                              • 150 pils

                                warka 150 Pils
                                skład
                                • pilzneński - 8000g
                                • lubelski- 150g

                                teraz zacieranie -tradycyjnie dekokcyjne
                                Mniej książków więcej piwa
                                Browar Largus




                                Comment

                                Working...
                                X