Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Warka 155 Grodzisz

    Warka 155 Grodzisz zlana na cichą , blg 2
    Strasznie mętne
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • warka 157 Pils

      warka 157 pils troche udziwniony bo bez dekokcji

      skład
      • pilzneński 7500g
      • carahell 500g
      • marynka szyszka 50g
      • lubelski szyszka 60g
      zacieranie
      • 62°C - 40 min
      • 72­°C - 40 min
      gotowanie 90 min
      • 0' Marynka
      • 75' Lubelski
      wyszło około 47l 12 blg zadane gęstwą W34/70
      Mniej książków więcej piwa
      Browar Largus




      Comment


      • Warka 150 pils i 151 pils

        Warka 150 i 151 rozlana z dodatkiem cukru 3g/l
        Last edited by anteks; 28-02-2010, 21:39.
        Mniej książków więcej piwa
        Browar Largus




        Comment


        • 153 Munich Dunkiel

          Warka 153 Munich Dunkiel zabutelkowana z dodatkiem cukru 5g/l , blg spadło do 4
          Mniej książków więcej piwa
          Browar Largus




          Comment


          • Warka 154 Porter Bałtycki

            Warka 154 Porter zlana na cichą , blg 7
            Mniej książków więcej piwa
            Browar Largus




            Comment


            • warka 159 pils

              warka 159 pils warzona 11.03.10
              skład
              • Pilzneński 8000g
              • carapils 500g
              • marynka szyszka 60g
              • lubelski szyszka 50g
              • lubelski granulat 50g
              zacieranie
              • 64°C - 60 min
              • 72°C - 60 min
              gotowanie 70 min
              • 0' cala marynka
              • 55' cały lubelski
              wyszło około 46l 12,5 blg
              zadane
              159A W34/70
              159B Budwar Lager
              Mniej książków więcej piwa
              Browar Largus




              Comment


              • Warka 160 Patrykowy Pils

                Warka 160 Patrykowy Pils warzona 17.03.10
                skład
                • Pilzneński 4000g
                • carapils200g
                • Marynka szyszka 30g
                • Saaz granulat 30g
                zacieranie
                • 62°C - część zacieru odlana do dekokcji
                • podgrzana go 72°C - 15 min przerwy
                • gotowanie 10min
                • wlana do zacieru głównego temp ustalona 72°C - 30 min
                Gotowanie 70min
                • 0' marynka
                • 55' saaz
                wyszlo około 20l 12,5blg zadane W34/70
                Mniej książków więcej piwa
                Browar Largus




                Comment


                • Warka 161 Szkocki piWES

                  Warka 161 Szkocki Piwes warzone 18.03.10
                  skład - piWES Domowe Jasne
                  Uwarzone w celu rozruszania drożdzy 1728 scotisch
                  Mniej książków więcej piwa
                  Browar Largus




                  Comment


                  • 162 Monachijskie jasne

                    warka 162 Monachijskie Jasne warzona 24.03.10

                    skład
                    • pilzneński 6000g
                    • monachijski 2000g
                    • lubelski szyszka 110g
                    zacieranie
                    • 55 °C - 10 min
                    • 62 °C - część gęstego go dekokcji
                    • część do dekokcji 72°C -15 min , gotowanie 10 min
                    • wlanie do zacieru głównego 72°C - 30 min
                    gotowanie 70 min
                    0' - lubelski 80g
                    50' - lubelski 30g

                    Wyszło 47l 12,5 blg zadane W34/70
                    Mniej książków więcej piwa
                    Browar Largus




                    Comment


                    • Warka 154 Porter Bałtycki

                      warka 154 Porter zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l
                      Mniej książków więcej piwa
                      Browar Largus




                      Comment


                      • Warka 157 pils

                        Warka 157 Pils zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l , blg 4
                        Mniej książków więcej piwa
                        Browar Largus




                        Comment


                        • Warka 158 BBA

                          Warka 158 BBA Warzona 03.03.2010
                          skład
                          - pilzneński 4000g
                          - carapils 300g
                          - biscut 100g
                          - cararoma 100g
                          - cukier 450g
                          - Marynka 20g
                          - Lubelski 20g
                          zacieranie
                          - 60°C - 30 min
                          - 72°C - 40 min


                          Gotowanie 70 min
                          - 0' Marynka
                          - 50' Lubelski
                          Wyszło 20l 17 blg , zadane WLP 400
                          23.03.10 zabutelkowane z dodatkiem cukru 5g/l , blg końcowe 5

                          Piwo zajęło I miejsce w 1 Konkursie o Puchar Piwo.org w kategorii
                          Belgian Blond Ale
                          Last edited by anteks; 19-04-2010, 15:32.
                          Mniej książków więcej piwa
                          Browar Largus




                          Comment


                          • Warka 167 Grodzisz

                            Warka 167 Grodzisz
                            po krótkiej przerwie w warzeniu browar rusza
                            Skład
                            • Wędzony CastleMalting 2500g
                            • pszeniczny 2000g
                            zacieranie
                            • 55°C - 15 min
                            • 62°C - 15 min
                            • 72°C - 45 min
                            Mniej książków więcej piwa
                            Browar Largus




                            Comment


                            • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                              Warka 161 Szkocki Piwes warzone 18.03.10
                              skład - piWES Domowe Jasne
                              Uwarzone w celu rozruszania drożdzy 1728 scotisch
                              I tym sposobem to piwo zajęło I miejsce w Kategorii polotmawe z ekstraktów I miejsce w konkursie na Słowacji
                              Mniej książków więcej piwa
                              Browar Largus




                              Comment


                              • Gratulacje Anteks !
                                Tak dalej trzymaj formę.
                                Pozdrawiam Cię !!!!

                                Comment

                                Working...
                                X