Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
    Gratulacje Anteks !
    Tak dalej trzymaj formę.
    A no trzymam , w zeszłym roku 2 pierwsze miejsca i w tym też ( ale bez grand championa )
    Last edited by anteks; 28-05-2010, 22:09.
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      A no trzymam , w zeszłym roku 2 pierwsze miejsca i w tym też ( ale bez grand championa )
      Na razie bez. Jeszcze tylko Częstochowa potem Żywiec i powtórka z Grodzisza. Ale to jeszcze za wcześnie - będę trzymał kciuki.
      Pozdrawiam Cię !!!!

      Comment


      • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
        Na razie bez. Jeszcze tylko Częstochowa potem Żywiec i powtórka z Grodzisza. Ale to jeszcze za wcześnie - będę trzymał kciuki.
        Idąc dalej , jeszcze Praga , Malbork i Poznań
        Mniej książków więcej piwa
        Browar Largus




        Comment


        • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
          I tym sposobem to piwo zajęło I miejsce w Kategorii polotmawe z ekstraktów I miejsce w konkursie na Słowacji

          Gratulacje! Dzięki wizycie na warsztatach w Leśnicy miałem przyjemność otrzymania butelki "Szkockiego Piwesa".Piwko(uwarzone z puszki) bardzo dobre,ładnie nagazowane.Jeszcze raz gratuluję i WIELKIE dzieki za piwko.
          mb WOS

          Comment


          • Dobra , czas zaprłnić pustkę w zapiskach
            wczoraj warka 176 Tripel . Jutro szczegóły
            Last edited by anteks; 09-09-2010, 18:26.
            Mniej książków więcej piwa
            Browar Largus




            Comment


            • No się Waść opuściłeś w zapiskach - skandal!
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment


              • Nie tylko w zapiskach
                Mniej książków więcej piwa
                Browar Largus




                Comment


                • 176 tripel

                  warka 176 tripel warzona 08.09.10
                  skład
                  • pilzneński 5000g
                  • orkiszowy 300g
                  • carabelg 300g
                  • marynka granulat 20g
                  • saaz granulat 10g
                  • cukier 1000g
                  zacieranie
                  • 80 min w 70-65°C
                  Gotowanie 60 min
                  • 0' marynka
                  • 45' saaz oraz cukier
                  Wyszło około 23l 19,5 blg. Zadane THG
                  Last edited by anteks; 13-09-2010, 21:16.
                  Mniej książków więcej piwa
                  Browar Largus




                  Comment


                  • 176 tripel

                    Tripel zlany na cichą , blg około 4
                    Mniej książków więcej piwa
                    Browar Largus




                    Comment


                    • warka 177 stout

                      177 stout czekoladowy 14.09.10 ( zainspirowana recepturą Czesa z książki Znakomite Piwa )
                      pilzneński 4000g
                      monachijski 400g
                      wędzony 200g
                      pszeniczny 200g
                      caramunich III 200g
                      jęczmień palony 250g
                      czekoladowy 200g
                      orkiszowy 200g
                      marynka granulat 50g
                      lubelski szyszka 30g
                      Zacieranie
                      68°C - 80 min

                      gotowanie 70 min
                      - 10' marynka
                      - 50' lubelski
                      • zadane S-04 15blg 24 l
                      Mniej książków więcej piwa
                      Browar Largus




                      Comment


                      • Podstawka

                        Kolejny gadżecik z mojego browaru
                        http://browar.biz/galeria.php?id=14126
                        Mniej książków więcej piwa
                        Browar Largus




                        Comment


                        • Re: warka 177 stout

                          A czekolady nie dodawałeś?

                          Comment


                          • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                            A czekolady nie dodawałeś?
                            Czytałem
                            Mniej książków więcej piwa
                            Browar Largus




                            Comment


                            • warka 178 Pszeniczne

                              Warka 178 Pszeniczne warzona 20.09.10
                              skład
                              - Pszeniczny 2800g
                              - Pilzneński 1300g
                              -Lubelski granulat 30g

                              Zacieranie
                              - 44°C 15 min
                              - 70-68°C - 70 min

                              Gotowanie 70 min
                              - cały chmiel na początku
                              zadana 3068 12 blg
                              dzisiaj przelana na cichą blg 3
                              Mniej książków więcej piwa
                              Browar Largus




                              Comment


                              • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                                warka 176 tripel warzona 08.09.10
                                skład
                                • pilzneński 5000g
                                • orkiszowy 300g
                                • carabelg 300g
                                • marynka granulat 20g
                                • saaz granulat 10g
                                • cukier 1000g
                                zacieranie
                                • 80 min w 70-65°C
                                Gotowanie 60 min
                                • 0' marynka
                                • 45' saaz oraz cukier
                                Wyszło około 23l 19,5 blg. Zadane THG
                                Czemu tak mało chmielu?
                                Tripla chmieli sie na aromat?

                                Pytam, bo mam zamiar uwarzyc Tripla na drożdżach Wyeast 1214 Abbey

                                Comment

                                Working...
                                X