Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • To wtedy pomyślę o bateriach słonecznych lub wodach geotermalnych
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • Wark 188

      Warka 188

      Skład
      - pilzneński 4000g
      - carahell 200g
      - garść ciemnego karmelu
      - marynka granulat 30g
      - saaz granulat 50g
      Zacieanie
      - 62°C 40 min
      - 72°C 40 min
      Gotowanie 60 min
      - 0' marynka
      - 50' saaz
      Wyszło około 25l 11,5blg , zadane W34/70
      Mniej książków więcej piwa
      Browar Largus




      Comment


      • Warka 189 polotmave
        Skład
        • monachijski 2000g
        • pilzneński 2000g
        • belgian special B 100g
        • Marynka granulat 20g
        • Lubelski granulat 20g
        Zacieranie w "lidlowskim" garnku
        • 62°C 30 min
        • 72°C 40 min
        Gotowanie na taborecie gazowym 60 min
        • 0' Marynka
        • 50'Lubelski
        Last edited by anteks; 20-01-2011, 16:45.
        Mniej książków więcej piwa
        Browar Largus




        Comment


        • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
          Warka 189 polotmave
          Wyszło około 24l 11,5blg . Zadane W34/70
          Mniej książków więcej piwa
          Browar Largus




          Comment


          • Nowość z mojego browaru
            Mniej książków więcej piwa
            Browar Largus




            Comment


            • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
              Nowość z mojego browaru
              Śliczny gadżeciarzu
              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
              Piwo domowe -
              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

              Reklama w BROWARZE
              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

              Comment


              • Warka 179/2

                Warka 179/2 rozlana blg spadło do 2
                Mniej książków więcej piwa
                Browar Largus




                Comment


                • warka 190 Lepper

                  190 lekki mulat
                  Skład
                  - pilzneński 7000g
                  - belgian special B 100g
                  -marynka granulat 50g
                  - Lubelski granulat 50g

                  Zacieranie
                  80 min około 68°C

                  Gotowanie 60 min
                  - 0' Marynka
                  - 50' Lubelski
                  Wyszło 37l 12 blg , zadane gęstwą W 34/70
                  Mniej książków więcej piwa
                  Browar Largus




                  Comment


                  • Warka 191

                    warka 191
                    Skład
                    • Pilzneński 5000g
                    • Marynka granulat 50g
                    • Saaz granulat 50g
                    Zacieranie
                    • 62°C 40 min
                    • 72°C 30 min
                    Gotowanie 70 min
                    • 0' Marynka
                    • 60' Saaz
                    Mniej książków więcej piwa
                    Browar Largus




                    Comment


                    • warka 191

                      Wyszło około 27l 13 blg
                      Mniej książków więcej piwa
                      Browar Largus




                      Comment


                      • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                        warka 191
                        Skład
                        • Pilzneński 5000g
                        • Marynka granulat 50g
                        • Saaz granulat 50g
                        Zacieranie
                        • 62°C 40 min
                        • 72°C 30 min
                        Gotowanie 70 min
                        • 0' Marynka
                        • 60' Saaz
                        Jakie drożdże górne czy dolne??

                        Comment


                        • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika puszka Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jakie drożdże górne czy dolne??
                          Sezon lagerowy więc dolne .Tradycyjnie W34/70
                          Last edited by anteks; 05-02-2011, 21:08.
                          Mniej książków więcej piwa
                          Browar Largus




                          Comment


                          • Ja do pierwszego lagera kupiłem Wyeast 2308 Munich Lager i właśnie rozmnażają się w przyszłym piwie marcowym. Chyba nie są one popularnymi drożdzami wśród piwowarów domowych, ale takie sobie wybrałem

                            Comment


                            • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ja do pierwszego lagera kupiłem Wyeast 2308 Munich Lager i właśnie rozmnażają się w przyszłym piwie marcowym. Chyba nie są one popularnymi drożdzami wśród piwowarów domowych, ale takie sobie wybrałem
                              Wręcz przeciwnie, te drożdże są zupełnie dobre i myślę że równie popularne jak W34/70, ja używałem w zeszłym sezonie i lagery na jednych i nad drugich wychodziły bardzo dobre. Myślę że jak już Twoje Marcowe będzie się nadawało do degustacji, to będziemy mięli okazję spróbować
                              Save water, drink beer ...

                              http://www.parowozy.com.pl/
                              http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                              https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                              Comment


                              • Nie obiecuję..
                                Na razie kaszana, mija druga doba a one nie ruszyły. Najwyraźniej słabo ich namnożyłem, bo zwykłą napuchniętą (ruszyły błyskawicznie) saszetkę wlałem do 1,5 litra dobrze natlenionej brzęczki w butelce, po czym w przetrzymaniu jej w cieple juz po 4 godzinach. zamieszałem i wlałem 1 litr celem zaszczepienia, a do pozostałego pół litra dodałem kolejny litr odebranej z osadu, natleniłem, po czym po upływie doby dodałem 1 litr ponownie, tym razem juz spienionej.

                                Comment

                                Working...
                                X