Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
331 31.07.20
Skład
Pilzneński malteurp 6kg
Mix chmieli amerykańskich 60g
Zacieranie RoYal
67'C 90 min
Gotowanie 60 min
chmiel 15min
Chłodzenie testowo wymiennikiem
zakwejkowane
testowe chłodzenie wymiennikiemLeave a comment:
-
warka 330 SHPIPA 21-07-20
skład
Pilzneński Malteurop 5kg
Zula 160g
Zacieranie Royal
68'C 60min
78'C min
Gotowanie 60min
15min 70 Zula
w chłodzeniu 90g Zula
zadana US05Leave a comment:
-
warka 329 18.07.20
Pale ale 5kg
mieszanka amerykańskich chmieli 140g
zacieranie w Royalu
67'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 60min
15min 70g chmielu
w chłodzeniu 70g chmielu
chłodzenie chłodnicą
zadane Danstar - NottinghamLeave a comment:
-
328 Pils Zacieranie w Royalu
Pilzneński Ireks 4kg
Marynka 30g
Lubelski 60g
W34/70
zacieranie
62'C 30min
72'C 30min
Gotowanie 90min
60' Marynka 15g
30' Marynka 15g
5' Lubelski 30g
w chłodzeniu Lubelski 30g
Zadane W 34/70Leave a comment:
-
warka 327 single hop Oktawia
warka 327 Polskie Ale Oktawia
Trzecie piwo w tym tygodniu
Pale Ale 5kg
Oktawia 50g
Zacieranie w Royalu
67'C 60min
78'C 10min
Gotowanie 60min
60' Oktawia 30g
10' Oktawia 20g
Wyszło 27l 12blg
ps czas pracy 4 godzLeave a comment:
-
warka 326 Pils 03.04.20 ze słodów śrutowanych otrzymanych od pi pi pi pi
Musiałem po 30 min przecierania przez sito wylać i wsypać "swoje" słody
Godzinę później
Warka 326 bis
skład
Pilzneński 5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
Whirfloc 1/3 tabl
Zacieranie w Royalu
62'C 30min
72'C 30min
Gotowanie 90min
60' Marynka
30' Lubelski
Wyszło 27l 12,5blg
fermentacja
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2020-04-05, 12:49.Leave a comment:
-
Warka 323 Porter
Warka 323
Dzisiaj testowy porterek
Wiedeński 3kg
Monachijski 3kg
Pilzneński 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
Palony 0,5kg
Marynka 30g
Lubelski 30g
Zacierane w Royalu na 2 razy
65'C 60 min
- Pilzneński 2kg
- Monacjijski 1kg
- Wiedeński 1kg
Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna
- Wiedeński 2kg
-Monachijski 2kg
Special B 0,5kg
Special W 0,5kg
Biscut 0,5kg
Cararoma 0.5kg
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10 min- dodany palony
gotowanie 60min
0' 30g Marynki
55' 30g Lubelski
Wyszło około 25l 22blg
zadane gęstwą W34/70Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2020-02-03, 22:06.Leave a comment:
-
Warka 320
Grodziskie
Pszeniczny Grodziski 3kg
marynka 15g
Lomik 30g
Grodzie Dębowe
Zacieranie w Royalu
62'C 30min
72'C 30min
78'C 10min
gotowanie 60min
0' Marynka
45' Lomik
Żadnych problemów przy zacieraniu/filtracji pomimo 100% pszenicyOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2020-01-22, 01:18.Leave a comment:
-
-
-
Taki eksperyment
Zacierana ipka, odlane gęste i wygotowane z 19 do 31blgLeave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Drodzy Piwowarzy!
11 - 27 lipca - nieczynne - urlop!
Zamówienia wysyłamy do 10. lipca - czwartek - włącznie,
potem - począwszy od poniedziałku, 28. lipca...
-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2025-06-30, 19:39 -
-
Browar kontraktowy z miasteczka Nové Strašecí w Czechach Środkowych. Warzą komercyjnie od 2017 r. (wcześniej piwowarzy domowi).
Piwo uwarzone z okazji mistrzostw świata w hokeju.
https://www.facebook.com/pivovarstrasak/
Pale Ale
chmiele: Simcoe, Lemondrop, Mosaic...-
Channel: Czechy
2025-06-19, 23:42 -
-
Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.
Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...-
Channel: Śląskie
-
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: