Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Radek70
    replied
    no własnie...!!! Jak???

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    sylwestrowe szaleństwo
    Z czego tyle wycisnąłeś?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    sylwestrowe szaleństwo
    Attached Files

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 318

    Wczoraj był płodny dzień
    Warka 318 NZPA v2.0
    skład
    Pale Ale 5000g
    Neslon Sauvin 80g
    Zacieranie Royal
    65'C 60min
    78'C 10min
    Gotowanie 60'
    30g 30min
    50g w chodzeniu

    Leave a comment:


  • sredstvom
    replied
    Kiedy Ty to wszystko pijesz, chlopie?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 317

    warka 317 NZPA 17.10.19
    Pale Ale 5500g
    Rakau 80g
    Zacieranie Royal
    - 65'C 60min
    - 78'C 10min
    Gotowanie 60'
    50g 30min
    30g w chłodzeniu

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie rozumiem tego znaku zapytania za słowem sklep Drożdże leżakują w chłodni, pakujemy w ochronne opakowanie i z chłodziwem jadą w świat...
    Nawet chłodziwo dociera zimne

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Nie rozumiem tego znaku zapytania za słowem sklep Drożdże leżakują w chłodni, pakujemy w ochronne opakowanie i z chłodziwem jadą w świat...

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    20.09.2019

    316 Pszenica
    Pszeniczny 3000g
    Pale ale 3000g
    Marynka 15g
    Gwoździe i Banany
    Zacieranie w Royalu
    27l 12blg


    23.09.19 I dupa blada. Drożdże 2 dni kręcone, myślałem że przegapiłem namnażanie. Niestety w brzeczce też cisza. Fiolka miała jeszcze miesiące terminu przydatności, zakupiona dwa tygodnie temu w moim ulubionym sklepie(?). Będzie kanał w obu przypadkach
    Last edited by anteks; 23-09-2019, 21:46.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    315 kolejne testy sprzętowe
    Pale Ale 4,5kg
    płatki pszeniczne 0,5kg
    dwa Bieloki mokrej szyszki cascade
    Iunga 30g
    Amarillo 20g
    Citra 20g
    Zacieranie Royal
    66'C 60 min
    78'C 10min
    Gotowanie 60min
    0' mokra szyszka
    30min Iunga
    Łirpul 77'C 15min Amarillo i Citra
    Wyszło 26l 11blg
    czas pracy 3,5godz

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedzi
    a warki 313 z powodu przesądów nie robiłeś ?

    Pozdrowienia z Wrocka
    Była -Grodziskie

    pzdr

    Leave a comment:


  • macas
    replied
    a warki 313 z powodu przesądów nie robiłeś ?

    Pozdrowienia z Wrocka

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 314 TESTOWA
    Skład
    Pale Ale 5kg
    Iunga 20g
    Citra 25g
    Amarillo 25g

    Zacieranie Royal 20l wody
    66"C 60min
    78'C 10min
    Gotowanie 60min
    0' Iunga
    Schłodzone do 80'C dodane Citra i Amarillo na 15min
    Schłodzone przez wymiennik do 25'C
    Czas 10min, zużyto 60lwody
    Zadane Danstar - Nottingham
    Wyszło 11blg 25l brzeczki+ jakieś 2l zostało w garnku

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 312

    Warka 312
    skład
    -pilzneński 6kg
    - zula 100g


    zacieranie w Royalu
    - 65'C 60min
    - 75'C 10min
    Gotowanie 60min
    - 0' 30g
    - 45' 40g
    - łirpul 30g
    Wyszło 30l 13blg. Zadane Nottingham
    Last edited by anteks; 20-02-2019, 21:16.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
    anteks, a jak sam gar?
    dopiero 3 warki, cały czas się uczę. Ale jestem zadowolony, duża oszczędność czasu. Programujesz czasy i masz fajrant. Jedyny problem to może być w mocnych piwach
    Last edited by anteks; 11-01-2019, 00:56.

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎