Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Głównie warzę pilsopodobne , kilka pszenic,2-3 Grodzisze ,raz w roku porter i jakiś wynalazek związany z którymś z konkursów
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • No tak. Nadmiar szkodzi.
      Widze też, że w okresie zimowym Polskie Ale przemieni się w Dolniaka. Próbowałem dzisiaj mojego marcowego i jest dobrze.

      Ciągle pracuje nad ciemnym piwem belgijskim, by było ono niepowtarzalne i autorskie. Mam na nie kilka pomysłów i gdzieś za pół roku, może za rok, coś już będe miał ustalone według własnych upodobań.

      Comment


      • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi

        Ciągle pracuje nad ciemnym piwem belgijskim, by było ono niepowtarzalne i autorskie. Mam na nie kilka pomysłów i gdzieś za pół roku, może za rok, coś już będe miał ustalone według własnych upodobań.
        Jakieś dubelek ?
        Mniej książków więcej piwa
        Browar Largus




        Comment


        • Smaki charakterystyczne z opisu Dbbla w pełni się zgadzają, ale zakwalifikowałbym je do "Belgijskie specjalne" z powodu 20Blg.
          Na razie musze wypić co uwarzyłem, ale ciagle myślę o dodaniu słodu owsianego i palonego Carafa Special oraz użyciu drożdzy innych niż Belgian Strong Ale.

          Comment


          • Warka199

            Warka 199
            Skład
            • Wiedeński 2500g
            • monachijski 2000g
            • Specjal B 100g
            • Marynka 20g
            • Lubelski 40g
            Zacieranie
            • 55°C wsypane słody i podjazd do 62­°C
            • 62°C 40min
            • 72°C 40min
            Gotowanie 60min
            • 0' Marynka 20g
            • 30' Lubelski 20g
            • 50' Lubelski 20g
            Zadane W34/70
            Last edited by anteks; 22-03-2011, 16:14.
            Mniej książków więcej piwa
            Browar Largus




            Comment


            • Warka 200

              Warka 200 warzona 25.03.11
              skład
              • Wiedeński 2500g
              • Monachijski 300g
              • Pilzneński 2000g
              • caraaroma 600g
              • Marynka 20g
              • Lubelski 20g
              Zacieranie
              • Wsypane do wody temp 62°C
              • Podjazd do 72°C
              • 72°C 60 min
              Gotowanie 60min
              • 0' Marynka 20g
              • 50' Lubelski 20g
              Last edited by anteks; 25-03-2011, 09:23.
              Mniej książków więcej piwa
              Browar Largus




              Comment


              • Warka 196 zlana na cichą , blg 3 . Drożdże poszły do warki 200
                Mniej książków więcej piwa
                Browar Largus




                Comment


                • Jakieś fanfary? Fajerwerki? Super przepis?
                  Nic? Zwykła codzienna partyjna (piwowarska ) robota?
                  Last edited by fidoangel; 27-03-2011, 21:13.
                  "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                  Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                  Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                  Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                  Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                  Comment


                  • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jakieś fanfary? Fajerwerki? Super przepis?
                    Nic? Zwykła codzienna partyjna (piwowarska ) robota?
                    Nikt nie zauważył.
                    Mniej książków więcej piwa
                    Browar Largus




                    Comment


                    • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nikt nie zauważył.
                      Nie wcale, codziennie ktoś warzy 200 warkę. Gratulacje !
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      Moje warzenie
                      Termometr piwowara

                      Moja galeria

                      Piwo z rana jak śmietana ;)

                      Comment


                      • warka 201

                        Warka 201 warzona 28.03.11
                        Skład
                        • Pilzneński 6500g
                        • Marynka gran 35g
                        • Lubelski gran 40g
                        Zacieranie
                        • 62°C 50min
                        • 72° c 40min
                        Gotowanie 60min
                        • 0' Marynka
                        • 50' Lubelski
                        Zadane gęstwą W34/70
                        Patrząc na prognozę pogody to chyba ostatni dolniak w tym sezonie.
                        Mniej książków więcej piwa
                        Browar Largus




                        Comment


                        • Browarniane nowości
                          http://browar.biz/galeria.php?id=14871
                          http://browar.biz/galeria.php?id=14870
                          Mniej książków więcej piwa
                          Browar Largus




                          Comment


                          • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                            Kiedy browar zamierza wypuścić firmowe stringi? Wyobrażam sobie Josefika warzącego onlajn w stringach browaru Anteks - to byłby hit w sieci
                            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                            Piwo domowe -
                            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                            Reklama w BROWARZE
                            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                            Comment


                            • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                              Warka 200 warzona 25.03.11
                              skład
                              Wiedeński 2500g
                              Monachijski 300g
                              Pilzneński 2000g
                              caraaroma 600g
                              A mógłbyś zdefiniować, co planujesz z tego otrzymać? Bez takiej informacji przekaz jest bezwartościowy, bo nie wiadomo, co za piwo robisz. To tylko informacja, że zrobiłeś kolejne piwo. Jeśli informacja ma mieć walory edukacyjne i użytkowe, to potrzebny jest obszerniejszy opis, począwszy od tego, co chcesz otrzymać, poprzez skład surowcowy i technologię, aż do ostatecznych efektów organoleptycznych.
                              Last edited by Krzysiu; 01-04-2011, 19:38.
                              Góry Sowie nie są tym, czym się wydają ...

                              Comment


                              • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                                Kiedy browar zamierza wypuścić firmowe stringi? Wyobrażam sobie Josefika warzącego onlajn w stringach browaru Anteks - to byłby hit w sieci
                                Cały czas negocjuję z Krzyśkiem
                                Mniej książków więcej piwa
                                Browar Largus




                                Comment

                                Working...
                                X