Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
    A mógłbyś zdefiniować, co planujesz z tego otrzymać? Bez takiej informacji przekaz jest bezwartościowy, bo nie wiadomo, co za piwo robisz. To tylko informacja, że zrobiłeś kolejne piwo. Jeśli informacja ma mieć walory edukacyjne i użytkowe, to potrzebny jest obszerniejszy opis, począwszy od tego, co chcesz otrzymać, poprzez skład surowcowy i technologię, aż do ostatecznych efektów organoleptycznych.
    Mogę podać , chciałem otrzymać półciemne piwo dolnej fermentacji . Jakie to będzie wg BJCP - nie wiem .Co do technologii to brakowało opisu że mieszałem w garze lidlowskim w prawą stronę . Ostateczne efekty organoleptyczne za min miesiąc.
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      Mogę podać , chciałem otrzymać półciemne piwo dolnej fermentacji . Jakie to będzie wg BJCP - nie wiem .Co do technologii to brakowało opisu że mieszałem w garze lidlowskim w prawą stronę . Ostateczne efekty organoleptyczne za min miesiąc.
      Albo dwa bo jeszcze nawet nie przelałem na cichą
      Mniej książków więcej piwa
      Browar Largus




      Comment


      • Warka 200

        Warka 200 zlana na cichą , blg 5
        Mniej książków więcej piwa
        Browar Largus




        Comment


        • Gratuluję 200 warki , ja właśnie przedwczoraj warzyłem 199 warkę.

          Comment


          • Warka 202 Pszeniczne

            Warka 202 lekkie pszeniczne 11.04.11
            Skład
            • Pszeniczny 2300g
            • Pilzneński 1800g
            • Lubelski granulat 30g
            Zacieranie
            • 45°C 25min
            • 55°C 15min
            • 62°C 30min
            • 72°C 30min
            Gotowanie 60min
            • na początku cały chmiel
            Wyszło około 27l 10blg zadane 3068
            Mniej książków więcej piwa
            Browar Largus




            Comment


            • warka 203 Grodzisz

              Warka 203 Grodzisz
              Skład
              • pszeniczny 3000g
              • wędzony steinbach 2000g
              • Marynka gran 50g
              • Lubelski gran 50g
              Zacieranie
              • 55°C 15 min
              • 62°C 30min
              • 72°C 40min
              Gotowanie 60min
              • 0' Marynka 50g
              • 50' Lubelski 50g
              Wyszło około 50l 8 blg zadane
              • Fermentor nr1 WLP029
              • Fermentor nr2 W34/70
              Mniej książków więcej piwa
              Browar Largus




              Comment


              • Warka 199 Wiedeńskie przelana na cichą blg 4
                Mniej książków więcej piwa
                Browar Largus




                Comment


                • Warka 202

                  Warka 202 Lekka Pszenica przelana na cichą blg spadło do 3
                  Mniej książków więcej piwa
                  Browar Largus




                  Comment


                  • Warka 200

                    Warka 200 rozlana blg 5
                    Last edited by anteks; 21-04-2011, 22:24.
                    Mniej książków więcej piwa
                    Browar Largus




                    Comment


                    • Kolejna nowość
                      http://browar.biz/galeria.php?id=15065
                      Mniej książków więcej piwa
                      Browar Largus




                      Comment


                      • Warka 192 Porter

                        Warka 192 Porter zabutelkowana , blg zeszło do około 5
                        Mniej książków więcej piwa
                        Browar Largus




                        Comment


                        • Warka 198

                          Warka 198 rozlana do kega z dodatkiem 50g cukru , blg 4
                          Mniej książków więcej piwa
                          Browar Largus




                          Comment


                          • warka 203/1

                            Warka 203/1 rozlana 6g/l cukru, blg 2
                            Mniej książków więcej piwa
                            Browar Largus




                            Comment


                            • warka 199

                              Warka 199 rozlana blg spadło do 3
                              Mniej książków więcej piwa
                              Browar Largus




                              Comment


                              • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                                Mi nawet nie chce sie pisać o swoim rzadkim (ale większym) piwowarzeniu, tak więc gratuluje dwusetnej wytrwałości, ale musisz mi powiedziec gdzie zamawia się podkładki i w jakim programie projektujesz ich grafikę?
                                Last edited by Robert13; 18-05-2011, 07:02.

                                Comment

                                Working...
                                X