Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi
    Mi nawet nie chce sie pisać o swoim rzadkim (ale większym) piwowarzeniu, tak więc gratuluje dwusetnej wytrwałości, ale musisz mi powiedziec gdzie zamawia się podkładki i w jakim programie projektujesz ich grafikę?
    Grafikę kiedyś zleciłem, mam 2 loga w różnych formatach. Gadżety zamawiam różnie ( w miarę potrzeb )
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • Warka 204

      Warka 204 Lekkie przywędzane
      skład
      • steinbach wędzony 1500g
      • pszeniczny 3000g
      • marynka granulat 70g
      Zacieranie
      • 62°C 30 min
      • 72°C 30 min
      gotowanie 60 min
      • Marynka 70g od początku gotowania
      wyszło około 45l 8blg
      zadane
      • A - WLP Kolesch
      • B - Zymoferm Kolesch
      Mniej książków więcej piwa
      Browar Largus




      Comment


      • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        Warka 184 Stout
        skład
        - pilzneński 4000g
        - monachijski 400g
        - wędzony 200g
        - pszeniczny 200g
        - cararoma 200g
        - pszenica palona 250g
        - czekoladowy castlemalting 250g
        - marynka granulat 40g
        - lubelski granulat 30g
        Zacieranie
        - 72- 65 °C 120 min , słody palone dodane w 110 minucie
        Gotowanie 70 min
        - na początku marynka
        - 60 ' lubelski
        Piwo to zajęło I miejsce w kategorii stout w Slovak Homebrewing Star 2011 oraz II miejsce w kategorii Absolutnego Zwycięzcy
        http://sahp.sk/kluby/rimsobota/shs/sk_shs-program.php
        Mniej książków więcej piwa
        Browar Largus




        Comment


        • Gratulacje.

          Niedługo po raz drugi w swojej karierze piwowarskiej zmierzę się ze stoutem i jednak pozostanę przy słodach palonych Specjal.
          Użwałes drożdzy Ringwood Ale?
          Czy dają one wyższą pianę niż London ESB?

          Comment


          • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi
            Gratulacje.

            Niedługo po raz drugi w swojej karierze piwowarskiej zmierzę się ze stoutem i jednak pozostanę przy słodach palonych Specjal.
            Użwałes drożdzy Ringwood Ale?
            Czy dają one wyższą pianę niż London ESB?
            Ringwood Ale chyba raz i to na początku mojego piwowarzenia , nie pamietam efektów
            Mniej książków więcej piwa
            Browar Largus




            Comment


            • Gratuluję Anteks, jesteś wielki Cały czas trzymasz poziom i rób tak dalej.
              Pozdrawiam Cię !!!!

              Comment


              • Chciałem jeszcze wysłać portera ale nie zmieścił sie do paczki
                Mniej książków więcej piwa
                Browar Largus




                Comment


                • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                  Chciałem jeszcze wysłać portera ale nie zmieścił sie do paczki
                  Przynajmniej dałeś innym możliwość wygrania.
                  Pozdrawiam Cię !!!!

                  Comment


                  • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
                    Przynajmniej dałeś innym możliwość wygrania.
                    Co roku nie można wygrywać
                    Chciałem wysłać osobną paczkę ,ale myślałem że konkurs jest dopiero w czerwcu
                    Mniej książków więcej piwa
                    Browar Largus




                    Comment


                    • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                      Co roku nie można wygrywać
                      Można i to dwa razy mieć najlepsze piwo.
                      Pozdrawiam Cię !!!!

                      Comment


                      • Gratulacje!

                        Comment


                        • Ten medalowy stout był dostępny z beczki podczas Wrocławskich Warsztatów oraz w butelkach podczas spotkania w Zielonej Górze
                          Mniej książków więcej piwa
                          Browar Largus




                          Comment


                          • Co dnia ocieramy się o coś niesamowitego i nic o tym nie wiemy, po prostu se dalej idziemy w błogiej nieświadomości ...
                            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                            Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                            Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                            Comment


                            • Warka 205 Pszenica Urodzinowa

                              Piwerwsze letnie piwo
                              Warka 205 Pszenica Urodzinowa 20.07.2011

                              Skład
                              • Pszeniczny 2500g
                              • Pilzneński 1500g
                              • Lubelski gran 30g
                              Zacieranie
                              • 45°C - 20 min
                              • 55°C - 20 min
                              • 62°C - 30 min
                              • 72°C - 40 min
                              Gotowanie 60 min
                              • cały chmiel od początku
                              Wyszło około 25l 10 blg . Zadane Zymoferm Weissbier V
                              Mniej książków więcej piwa
                              Browar Largus




                              Comment


                              • Warka 206 aledubel

                                Warka 206 aledubel 22.07.11
                                skład
                                • pilzneński 4000g
                                • pszeniczny 500g
                                • karmel jasny strzegom 300g
                                • biscut 200g
                                • marynka 40g
                                • cukier brązowy 500g
                                zacieranie
                                • 72°C -90 min
                                Gotowanie 60 min
                                • 0' 30g Marynki
                                • 50' 10g Marynki
                                • 50' cukier
                                Jutro zadam THG i jadę na urlop
                                Mniej książków więcej piwa
                                Browar Largus




                                Comment

                                Working...
                                X