Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Polecam http://browar.biz/artykuly.php?id=148
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • 215 Grodzisz

      Warka 215 Grodzisz
      Pierwsza warka w 2012
      Skład
      - Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g
      - Marynka 15g
      -Lubelski 20g
      Zacieranie
      - słody wsypane do wody temp 38°C 15,om
      - wlana gorąca woda 52°C 60min
      - dolana gorąca woda 70°C 60min
      Gotowanie 70min
      - 10' Marynka
      - 40min Lubelski
      Last edited by anteks; 05-01-2012, 00:45.
      Mniej książków więcej piwa
      Browar Largus




      Comment


      • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        ...
        Skład
        - Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g
        - Marynka 15g
        -Lubelski 20g
        ...
        Jak filtracja? Luzik? Jakieś rify?

        Comment


        • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedzi
          Jak filtracja? Luzik? Jakieś rify?
          Na powierzchni młóta robiło sie chyba błotko i trzeba było co jakiś czas delikatnie warstwę 0,5cm wzruszyć.
          Mniej książków więcej piwa
          Browar Largus




          Comment


          • Warka 216 Stout

            Warka 216 Stout
            Skład
            • Pilzneński 4000g
            • Monachijski 400g
            • Wędzony 200g
            • Pszeniczny 200g
            • Cararoma 200g
            • Pszenica palona 200g
            • Czekoladowy 200g
            • Marynka gran 25g
            • Lubelski gran 40g
            Zacieranie w lodówce turystycznej
            • 120min 70-65°C
            Gotowanie 60min
            • 0' Marynka
            • 50' Lubelski
            Wyszło około 24l 15 blg zadane Safale 04
            Mniej książków więcej piwa
            Browar Largus




            Comment


            • Pszenica palona daje podobny efekt jak jęczmień czy właśnie chodziło Ci o coś innego?
              Wiara w autorytet skraca drogę poznania i uwalnia nas od wysiłku - Święty Augustyn

              Władza, która nie istnieje dla wolności, nie jest władzą, tylko przemocą - J. Acton

              Robienie własnego piwa to fun, picie własnego to już lekka megalomania - Seta :D

              Comment


              • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                Pszenica palona daje podobny efekt jak jęczmień czy właśnie chodziło Ci o coś innego?
                Nie wiem, kiedyś takie uwarzyłem a zwycięskiej sie nie zmiania
                Mniej książków więcej piwa
                Browar Largus




                Comment


                • Warka 217 Birimbirimbir

                  Warka 217 warzona 13.01.2012
                  Skład
                  • Pilzneński 5000g
                  • Marynka gran 20g
                  • Lubelski gran 30g
                  • Birimbirimbir tarty 170g
                  Zacieranie
                  • 62*C 30 min
                  • 72*C 30 min
                  Gotowanie 60 min
                  • 0' Marynka
                  • 50' Lubelski
                  • 55' Birimbirimbir
                  Last edited by anteks; 13-01-2012, 15:49.
                  Mniej książków więcej piwa
                  Browar Largus




                  Comment


                  • Qurna 13 , pęknięty termometr, zbity spławik
                    Mniej książków więcej piwa
                    Browar Largus




                    Comment


                    • Warka 217 Stout
                      Przelana na cichą blg około 3
                      Mniej książków więcej piwa
                      Browar Largus




                      Comment


                      • Warka 215 Grodzisz
                        Zlana na cichą blg 1,5
                        Mniej książków więcej piwa
                        Browar Largus




                        Comment


                        • Warka 215Grodzisz rozlana z dodatkiem 200g cukru
                          Mniej książków więcej piwa
                          Browar Largus




                          Comment


                          • Warka 216 Stout zabutelkowana z dodatkiem 180g cukru blg 3
                            Mniej książków więcej piwa
                            Browar Largus




                            Comment


                            • Warka 219 Porter

                              Warka 219 Porter Bałtycki
                              Skład
                              - Wiedeński 3000g
                              - Monachijski 2000g
                              -Pilzneński 1000g
                              - Karmel jasny 500g
                              - jęczmień palony 250g
                              - Cararoma 250g
                              - Marynka gran 25g
                              - Lubelski gran 30g
                              - Ekstrakt jasny WES 1,2kg
                              - Ekstrakt ciemny WES 0,5kg

                              Zacieranie
                              Miało być 120min w 70-65°C ale śruta była bardzo zimna i po wsypaniu do wody było 62°C. 6l wlane do garnka i zagotowane, wlane do zacieru głównego temp 72-66°C -120min

                              Gotowanie 70 min
                              10' Marynka
                              60' Lubelski i ekstrakt
                              Mniej książków więcej piwa
                              Browar Largus




                              Comment


                              • Warka 217 przelana na cichą blg 3
                                Mniej książków więcej piwa
                                Browar Largus




                                Comment

                                Working...
                                X