Anteks piwowarzy
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Piwo to wygrało w swojej kategorii Biała Wrona 2012 na SlowacjiWarka 216 Stout
Skład- Pilzneński 4000g
 - Monachijski 400g
 - Wędzony 200g
 - Pszeniczny 200g
 - Cararoma 200g
 - Pszenica palona 200g
 - Czekoladowy 200g
 - Marynka gran 25g
 - Lubelski gran 40g
 
- 120min 70-65°C
 
- 0' Marynka
 - 50' Lubelski
 
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-02-15, 01:48.Mniej książków więcej piwaComment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Warka 220
Warka 220 Jasne dekokcone
Skład- Bohemski 4200g
 - Marynka gran 20g
 - Hallertau Trad 35g
 
- 55°C
- około 1/3 odlana do dekokcji
- 70°C 30 min
- gotowanie 10 min
- wlanie do zacieru głównego 72* 30 min 
- 0'Marynka 15g
 - 30' Hallertau 20g
 - 60' Marynka 5g
 - 60' Hallertau 15g
 
Mniej książków więcej piwaComment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Warka 221
skład
- Wędzony 3000g
- Wiedeński 3000g
- Cararoma 250g
- Carabelge 250g
- Marynka gran 20g
- Lubelski gran 20g
Zacieranie
- 55°C wsypane słody i grzanie do 62°C
- 62°C 25 min
- 72°C 45 min
Gotowanie 60 min
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
wyszło około 27l 17 blg
Rano zadam drożdżaMniej książków więcej piwaComment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Warka 222 07.03.2011
Skład
- Pilzneński 4000g
- Monachijski 1000g
- Marynka gran 20g
- Saaz Late 40g
Zacieranie
- Słody wsypane do wody, temp ustalona na 55°C
- część zacieru odlana i podgrzana do 62°C przerwa 10 min
- Gotowanie 10 min
- Wlanie do zacieru głównego, ustalenie temp na 72°C, przerwa 50 min
- Filtracja
Gotowanie 60 min
- 0' Marynka 20g
- 30' Saaz 20g
- 50' Saaz 20g
Zadane Bohemian LagerMniej książków więcej piwaComment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
225 AIPA 23.03.12
Skład
- Pale Ale 5000g
- Wiedński 300g
-Special B 150g
- Citra 40g
- Amarilo 50g
- Danstar Winsor
Zacieranie
- 70-65°C 120 min\
Gotowanie 70 min
- Citra 0'
- Amarillo 65'
Zadane DanstaramiOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-03-26, 21:38.Mniej książków więcej piwaComment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Warka 226 26.03.2012
skład
- pilzneński 6500g
- monachijski 1000g
- Marynka 40g
-Saaz 60g
Zacieranie
-55* 10 min ( 5l -72* 10 min, 100* 10 min, wlanie do zacieru głównego)
- 62*( około 10l- 72°C 15 min, 100*- 10 min, wlanie do zacieru głównego)
- 72°C 40 min
Gotowanie 60 min
- 30' Marynka 40g
- 60' Saaz 20g
- 85' Saaz 40g
Wyszło około 44l 13 blgMniej książków więcej piwaComment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Warka 227 28.03.12
Skład
- Pilzneński 4000g
- Monachijski 1000g
- Marynka 25g
- Saaz 50g
Zacieranie
- 62°C 15 min( około 8l odlane 72°C 15 min, 100°C 10 min, wlane do zacieru głównego)
- 72°C 50 min
Gotowanie 90 min
- 30' Marynka 25g
- 60' Saaz 20g
- 89' Saaz 30gMniej książków więcej piwaComment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Warka 228
Warka 228 29.03.12
Skład
- Pilzneński Wędzony 4500g (Weyermann? od Dori)
- Marynka 20g gran
- Lubelski 25g gran
Zacieranie
- 55°C 10 min, dolanie gorącej wody
- 62°C ( czę zacieru 72°C 15 min, 100°C 10 min)
- 72°C około 60 min
Gotowanie 90 min
- 30' Marynka 20g
- 80' Lubelski 25g
blg około 12 26l zadane W34/70
Bardzo słaba wędzonka, gdyby nie napis na fermentorze pomyślał bym że pils
Warka 221 rozlana, blg spadło do około 3. Piękny wędzony zapach
key:
							
						Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-04-07, 20:02.Mniej książków więcej piwaComment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Warka 230
Warka 230 12.04.12
Skład
- Pale Ale 3500g
- Biscut 200g
- Cara50 300g
- Palony 100g
- East Kent Goldings 100g
Zacieranie
65-70°C 120 min
Gotowanie 70 min
- 10' 35g
- 40' 30g
- 70' 35g
Wyszło około 28l 10 blg, zadam 1028 London AleMniej książków więcej piwaComment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
232 Pszenica
Warka 232 Pszenica
Skład
-Pszeniczny 2000g
- Pilzneński 2000g
- Saaz gran 23g ( bo tyle akurat zostało w puszce)
Zacieranie
- 45C* 15min
- 52C* 15min
- 62°C 20 min
- 72°C 60 min( miało być 30 ale musiałem wyjść)
Gotowanie 60 min
- Saaz 23g na początku
Wyszło 20l, 12 blg zadane gęstwą 3068 od Przema- dziękiOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-05-24, 03:03.Mniej książków więcej piwaComment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Warka 229 Wielkanocne
Skład
- Wiedeński 5000g
- cararoma 200g
- karmel jasny 200g
- Biscut 200g
- jęczmień palony 200g
- Suchy ekstrakt około 1000g
-Marynka 20g
- Lubelski 30g
Zacieranie
- 62°C 10min( około 8l odlane, 72°C 15 min, 100°C 10 min, wlane do zacieru głównego)
- 72°C 45 min
Gotowanie 70 min
- 0' Marynka 20g
- 60' Lubelski 30g
15.06.12 zabutelkowane z dodatkiem cukru 4,2g/l, blg 4Mniej książków więcej piwaComment
 
Related Topics
				
					Collapse
				
			
		
	- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... - 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			
		
	
					
	
	
	Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....- 
							Channel: Czechy
 
 - 
							
 - 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			
		
	
					
	
	
	Drodzy Piwowarzy!
11 - 27 lipca - nieczynne - urlop!
Zamówienia wysyłamy do 10. lipca - czwartek - włącznie,
potem - począwszy od poniedziałku, 28. lipca
...
	- 
							Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
 
2025-06-30, 18:39 - 
							
 - 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			
		
	
					
	
	
	Browar kontraktowy z miasteczka Nové Strašecí w Czechach Środkowych. Warzą komercyjnie od 2017 r. (wcześniej piwowarzy domowi).
Piwo uwarzone z okazji mistrzostw świata w hokeju.
https://www.facebook.com/pivovarstrasak/
Pale Ale
chmiele: Simcoe, Lemondrop, Mosaic...- 
							Channel: Czechy
 
 - 
							
 - 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			
		
	
					
	
	
	Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.
Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...- 
							Channel: Śląskie
 
 - 
							
 - Loading...
 - Koniec listy.
 
							
						
Comment