Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    warka 311

    warka 311 testowa
    skład
    -pilzneński 5,5kg
    -marynka 30g
    -zula 30g
    drożdże s189
    Zacieranie i warzenie w nowym garnku Royal
    wyszło 25l 12,5blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 300

    Po 3 tyg fermentacji (bez cichej) zlane do butelek. Blg zeszło do 4

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Tja, trzysetna warka...kiedyś to dziesiąta, dwudziesta, pięćdziesiąta była wydarzeniem a setna, to dopiero było coś! Wymyślna receptura, moc-wszechmoc, kapsle w laku maczane a Ty po 299 warkach po prostu pszeniczkę ugotowałeś, będzie koniec świata, musi być

    A tak po prawdzie to gratuluję wytrwałości w tej pięknej pasji.
    Twoje

    Leave a comment:


  • Hanzo
    replied
    Świetny wynik, trzymam kciuki aby piwo również wyszło świetne.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka czysta

    warka nr czysta
    skład
    Pszeniczny 2500g
    Pilzneński 2000g
    Lubelski 30g
    Gwoździe i Banany
    Zacieranie
    44'C 80min
    62'C 20min
    72'C 40min
    78'C 10min
    Gotowanie
    60min cały lubelski

    wyszło 25l12blg. Zadane Gwoździami z terminem 05.17 rozbujanymi na karuzeli

    Spodobało mi sie, w poniedziałek zrobię kolejną :P

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    No i co ten, teges, kolego??????????? Rok się kończy a tu wiatr hula
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedzi
    To nawet mnie udało się zamieścić wpis na forum, choć z elektroniką się nie lubię
    A u Ciebie sucho

    pozdrawiam Maciek
    Namówiliście mnie Wrocławskie hejtery , dzisiaj warzenie warki nr 300
    Last edited by anteks; 06-10-2017, 08:53.

    Leave a comment:


  • macas
    replied
    To nawet mnie udało się zamieścić wpis na forum, choć z elektroniką się nie lubię
    A u Ciebie sucho

    pozdrawiam Maciek

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Od nowego roku powrót do warzenia w domu
    No i co ten, teges, kolego??????????? Rok się kończy a tu wiatr hula

    Leave a comment:


  • macas
    replied
    Może jak do Tego "Tyskiego" nie dasz słodu i chmielu to się uda

    pozdrawiam M

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Od nowego roku powrót do warzenia w domu

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Może masz racje

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Wierzysz w recepturę, bo ja bardziej w piwowara
    Receptura to, moim zdaniem, tylko zarys, reszta to warsztat.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Skład
    • Pszeniczny wędzony Weyermann 2500g
    • Pilzneński 500g
    • Marynka 25g
    • Agnus 30g
    • Grodzie Dębowe
    Zacieranie
    • 62'C 10min
    • 72'C 50min

    Gotowanie
    60 min
    • 0' Marynka 25g
    • 55' 30g Angus
    Wyszło 21l 8 blg
    W zeszłym roku wygrało w Grodzisku a w tym po małej modyfikacji okazało sie najlepsze w KPR w Poznaniu

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    A propos mgły, to jak przez mgłę pamiętam, że kiedy raczkowałem na tutejszym szacownym forum to nie takie rzeczy jak komputery tyskiego były naśladowane. Np. IPA na jasnym pilzneńskim, monachijskim oraz marynce i lubelskim

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Za 10 lat też może się nie udać, Oni ciągle ulepszają swój "produkt", to jak gonienie mgły...

    A poza tym nie masz takich komputerów aby zrobić tyskacza

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎