warka 311
warka 311 testowa
skład
-pilzneński 5,5kg
-marynka 30g
-zula 30g
drożdże s189
Zacieranie i warzenie w nowym garnku Royal
wyszło 25l 12,5blg
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Warka 300
Po 3 tyg fermentacji (bez cichej) zlane do butelek. Blg zeszło do 4
Leave a comment:
-
-
Tja, trzysetna warka...kiedyś to dziesiąta, dwudziesta, pięćdziesiąta była wydarzeniem a setna, to dopiero było coś! Wymyślna receptura, moc-wszechmoc, kapsle w laku maczane a Ty po 299 warkach po prostu pszeniczkę ugotowałeś, będzie koniec świata, musi być
A tak po prawdzie to gratuluję wytrwałości w tej pięknej pasji.
Twoje
Leave a comment:
-
-
Warka czysta
warka nr czysta
skład
Pszeniczny 2500g
Pilzneński 2000g
Lubelski 30g
Gwoździe i Banany
Zacieranie
44'C 80min
62'C 20min
72'C 40min
78'C 10min
Gotowanie
60min cały lubelski
wyszło 25l12blg. Zadane Gwoździami z terminem 05.17 rozbujanymi na karuzeli
Spodobało mi sie, w poniedziałek zrobię kolejną :P
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziNo i co ten, teges, kolego??????????? Rok się kończy a tu wiatr hulaPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedziTo nawet mnie udało się zamieścić wpis na forum, choć z elektroniką się nie lubię
A u Ciebie sucho
pozdrawiam MaciekLast edited by anteks; 06-10-2017, 08:53.
Leave a comment:
-
-
To nawet mnie udało się zamieścić wpis na forum, choć z elektroniką się nie lubię
A u Ciebie sucho
pozdrawiam Maciek
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziOd nowego roku powrót do warzenia w domu
Leave a comment:
-
-
Może jak do Tego "Tyskiego" nie dasz słodu i chmielu to się uda
pozdrawiam M
Leave a comment:
-
-
Wierzysz w recepturę, bo ja bardziej w piwowara
Receptura to, moim zdaniem, tylko zarys, reszta to warsztat.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziSkład- Pszeniczny wędzony Weyermann 2500g
- Pilzneński 500g
- Marynka 25g
- Agnus 30g
- Grodzie Dębowe
- 62'C 10min
- 72'C 50min
Gotowanie 60 min- 0' Marynka 25g
- 55' 30g Angus
Leave a comment:
-
A propos mgły, to jak przez mgłę pamiętam, że kiedy raczkowałem na tutejszym szacownym forum to nie takie rzeczy jak komputery tyskiego były naśladowane. Np. IPA na jasnym pilzneńskim, monachijskim oraz marynce i lubelskim
Leave a comment:
-
-
Za 10 lat też może się nie udać, Oni ciągle ulepszają swój "produkt", to jak gonienie mgły...
A poza tym nie masz takich komputerów aby zrobić tyskacza
Leave a comment:
-
Leave a comment: