Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Niestety Pamela dzisiaj leży odłogiem, może jutro?
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • Warka 244 TESTOWA

      Dzisiaj warka testowa. Testowanie nowego sterownika do mojego garnka.
      Piwo ala Pils

      Skład
      • Pilzneński 4000g
      • Monachijski 500g
      • Marynka gran 25g
      • Lubelski gran 70g
      Zacieranie
      • 52'C 10min
      • 62'C 15min dodane 25g Lubelskiego
      • 72'C 45min
      Gotowanie 60min
      • 0' 25g Marynka
      • 30' 20g Lubelski
      • 55' 25g Lubelski
      Wyszło około 26l 12blg zadane gęstwą po porterze 243
      Mniej książków więcej piwa
      Browar Largus




      Comment


      • Warka 239

        Warka 239 dzisiaj zabutelkowana blg spadło do około 3
        Mniej książków więcej piwa
        Browar Largus




        Comment


        • Warka 241 stout

          Warka 241 Stout rozlana, blg około 3.Na cichej przez kilka dni leżakował z Citrą i Amarillo po 15g
          Mniej książków więcej piwa
          Browar Largus




          Comment


          • Myślisz, że te amerykany nie pogryzą się z wędzonką i że nie będzie ich za mało.
            Ciekaw jestem efektu. Jak byś był na Warsztatach to mam nadzieję na
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

            Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

            Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

            Comment


            • Masz Darku zaklepaną
              Mniej książków więcej piwa
              Browar Largus




              Comment


              • Czy masz swoja TOP listę? ktore warki ci najlepiej wyszly?

                Comment


                • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                  Wyszło około 26l 12blg zadane gęstwą po porterze 243
                  Z 19 Blg? A co z ryzykiem zniszczenia drożdży przez tak mocne piwo? Czy z piany portera?
                  Last edited by jacekan; 15-04-2013, 20:22.
                  Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

                  Comment


                  • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika polisholsby Wyświetlenie odpowiedzi
                    Czy masz swoja TOP listę? ktore warki ci najlepiej wyszly?
                    Nie prowadzę, ale kilka piw zyskało uznanie to chyba było dobre

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekan Wyświetlenie odpowiedzi
                    Z 19 Blg? A co z ryzykiem zniszczenia drożdży przez tak mocne piwo? Czy z piany portera?
                    Z gęstwy.Mocne? Piwo kończy fermentację to chyba drożdże sie nie obraziły . THG po pierwszej szarży też piwowarzy nie wyrzucają
                    Mniej książków więcej piwa
                    Browar Largus




                    Comment


                    • Dzisiaj rozlałem warkę 242. Napełniłem kilka butelek oraz kega, do kega poszedł woreczek z Nelsonem
                      Attached Files
                      Mniej książków więcej piwa
                      Browar Largus




                      Comment


                      • Warka 242 AIPA zlana na cichą, blg około 2. Jutro zapodam coś na zimno
                        Mniej książków więcej piwa
                        Browar Largus




                        Comment


                        • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                          Warka 242 AIPA zlana na cichą, blg około 2. Jutro zapodam coś na zimno
                          Nastąpić pomyłek 242 wypita w Szreniawie, na cicha poszła 245
                          Mniej książków więcej piwa
                          Browar Largus




                          Comment


                          • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                            Warka 217 warzona 13.01.2012
                            Skład
                            • Pilzneński 5000g
                            • Marynka gran 20g
                            • Lubelski gran 30g
                            • Birimbirimbir tarty 170g
                            Zacieranie
                            • 62*C 30 min
                            • 72*C 30 min
                            Gotowanie 60 min
                            • 0' Marynka
                            • 50' Lubelski
                            • 55' Birimbirimbir
                            dzisiaj szukając pustych skrzynek trafiłem na pełną skrzynkę tej warki, zabutelkowanej ponad rok temu. Piwo bardzo klarowne, smak zdecydowanie łagodniejszy
                            Mniej książków więcej piwa
                            Browar Largus




                            Comment


                            • Warka 249

                              Powrót do opisywania
                              Warka 249 Grodziskie warzona pod koniec czerwca
                              skład
                              • pilzneński 500g
                              • pszeniczny wędzony weyermann 2500g
                              • jęczmienny wędzony od gerdzia garść
                              • hallertau trad 60g
                              zacieranie
                              • 55' 15min
                              • 62' 15min
                              • 72' 40min
                              Gotowanie 60min
                              • 0' 35g Hallertau
                              • 40' 25 Halertau
                              Wyszło 22l 8blg drożdże S04

                              Przed rozlewem dodałem 5g żelatyny, piwo pięknie wyklarowane
                              https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
                              Mniej książków więcej piwa
                              Browar Largus




                              Comment


                              • warka 250

                                11 lipca powstała warka 250 Grodziskie
                                skład
                                • Pszeniczny wędzony 2500g
                                • Pilzneński 500g
                                • Pilzneński wędzony od Gerdzia 500g
                                • Hallertau gran 70g
                                Zacieranie
                                • 55' 15min
                                • 62' 15min
                                • 72' 40 min
                                Gotowanie 60 min
                                • 0' 40g
                                • 45' 30g
                                Zadane Danstar notingham, blg 8
                                https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
                                https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
                                Last edited by anteks; 30-07-2013, 02:44.
                                Mniej książków więcej piwa
                                Browar Largus




                                Comment

                                Working...
                                X