Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    Czysta warek to za mało aby podrobić takie miszczoskie piwo, nie dasz rady
    Darku to może na pińcetną? ale to jeszcze z 10 lat w obecnych warunkach będzie trwało
    Last edited by anteks; 24-08-2016, 21:22.

    Leave a comment:


  • Rycho_128
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    A na jubieleuszową planuję klon tyskiego niepasteryzowanego chmielonego na zimno
    Nie rób tyskiego, no przecież to piwo jest meganiesmaczne, to już lepiej zrób lecha przynajmniej smaku żadnego nie ma, bez względu na to, czy dobre, czy nie. A chmielenie na zimno i tak nie pomoże, a jak pomoże, to już nie będzie tyskie czy tam inny lech

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    A na jubieleuszową planuję klon tyskiego niepasteryzowanego chmielonego na zimno
    Czysta warek to za mało aby podrobić takie miszczoskie piwo, nie dasz rady

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Z chmielem mój błąd
    A na jubieleuszową planuję klon tyskiego niepasteryzowanego chmielonego na zimno

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Simonce[/LIST]Wyszło 25l 12 blg
    Simcoe? Czy kolejna nowa odmiana?

    Jakieś specjalne piwo na 300 warkę planujesz?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 299

    Warka 299 PAPA
    skład
    • Pale Ale 5000g
    • Marynka 30g
    • Simonce 30g
    • Citra 30g
    • Danstar Windsor
    Zacieranie 65'C 60min


    Gotowanie 60min
    • 0' Marynka
    • w łirpulu Simonce i Citra
    Wyszło 25l 12 blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    W browarze na L na razie lecą górniaki

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Gratki. To teraz czas na Rauchpilsa w większej skali w browarze na L?
    Last edited by Maggyk; 19-07-2016, 08:24.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    dzisiaj zlałem na cicha wędzonego pilsa na wędzonym bestmalzu. Jest moc
    I tę moc docenili na konkursie w Cieszynie. Piwo wygrało w kategorii Rauchpils

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Niestety nie dobiłem do 300, 298 i przerwa

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 296 RED

    Warka 296 17.05.16
    Skład
    • Pilzneński- 5000g
    • carafa- bielok
    • Agnus 40g
    • Danstary gęstwa
    • Trawa
    Zacieranie
    • 65-67'C 60 min
    • 78'C 10min
    Gotowanie
    • 0' 20g Agnus
    • 40' 20g Agnus
    • 55' trawa
    wyszło 32l 11blg

    Last edited by anteks; 19-05-2016, 16:55.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 295 Grodzisz

    Warka 295 Grodziskie
    skład
    • Pszeniczny Grodziski 4000g
    • Iunga gran 20g
    • Lubelski gran 40g
    • Grodzie Dębowe
    Zacieranie
    • 62'C 15min
    • 72'C 45min
    • 78'C 10min
    Gotowanie 60min
    • 0' Iunga
    • 30' Lubelski
    • 60' Lubelski
    Wyszło około 29l 8blg
    Last edited by anteks; 14-04-2016, 15:22.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    W wiadrze do fermentacji

    Leave a comment:


  • dyczkin
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 293 pszenica 24.03.16
    skład
    • Pszeniczny 2200g
    • Pilzneński 1800g
    • Lubelski gran 30g
    • FM 40
    Zacieranie
    • 44'C 120min
    • 68'C 60min
    Gotowanie 60min
    • 0' Lubelski 30g
    Wyszło 22l 12blg
    Wybicie czy gotowe?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    293 pszenica

    Warka 293 pszenica 24.03.16
    skład
    • Pszeniczny 2200g
    • Pilzneński 1800g
    • Lubelski gran 30g
    • FM 40
    Zacieranie
    • 44'C 120min
    • 68'C 60min
    Gotowanie 60min
    • 0' Lubelski 30g
    Wyszło 22l 12blg

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎