Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sredstvom Wyświetlenie odpowiedzi
    Panowie, pijemy czy palimy? Najpierw namieszacie, a rano ojojoj glowka boli... :-D
    Dobrze że głowa, bo mogło z drugiej strony

    Leave a comment:


  • sredstvom
    replied
    Panowie, pijemy czy palimy? Najpierw namieszacie, a rano ojojoj glowka boli... :-D

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    Będzie trawe bock, choć tego piwinien uwarzyć bardziej Jacer
    Jacek ma dobry towar? Mogę podleciec do Szkaradowa

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    [/LIST]
    Będzie trawe bock, choć tego piwinien uwarzyć bardziej Jacer

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 292 15.03.16
    Skład
    • 60' Trawa

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 292

    Warka 292 15.03.16
    Skład
    • Pilzneński 5500g
    • Agnus 30g
    • Cascade 30g
    • Trawa cytrynowa 2szt
    • Danstary gęstwa
    Zacieranie
    • 65'C 90min
    Gotowanie 70min
    • 0' Agnus 30g
    • 30' Cascade 30g
    • 60' Trawa
    Last edited by anteks; 21-03-2016, 20:56.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedzi
    100% wędzonki ?
    Nie, po połowie

    Leave a comment:


  • kentaki
    replied
    100% wędzonki ?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    289 Wędzony Pils

    dzisiaj zlałem na cicha wędzonego pilsa na wędzonym bestmalzu. Jest moc

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 291

    Warka 291
    skład
    • Pale Ale optima 3000g
    • Pilzneński Optima 2000g
    • Mosiac szysz 100g
    • Simonce gran 50g
    • Cascade gran 100g
    • S 04
    Zacieranie
    • około 67'C 90min
    • do zacierania dodany Mosaic
    Gotowanie 60min
    • 0' 30g SImonce
    • 30' 20g Simonce
    • w studzeniu 100g Cascade

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Około 13blg, fermentowało w 16-17'C

    Leave a comment:


  • lookasoo
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 287 Pszenica
    Skład
    • Pszeniczny 2800g
    • Pilzneński 2000g
    • Lubelski gran 30g
    • Pszeniczny Łan FM
    Zacieranie
    • 42'C 60min
    • 62'C 30min
    • 72'C 30min
    Gotowanie-60min
    • 0' Lubelski 30g
    Jakie BLG?
    co oznacza, ze fermentacja w nizszych temp. niz zalecanych? tzn < 18?
    pytam, bo właśnie skonczyłem warzyć swoją pszenicę, a jednak recepturę mam inną, a fajnie porównać do zwycięskiej

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 288 czarna dziura

    Warka 288
    Skład
    • Pale Ale Optima 4000g
    • Jakiś jęczmienny 2000g
    • karmel ciemny Optima 250g
    • Cararoma 200g
    • Iunga gran 30g
    • Cascade PL szyszka 4 bieloki
    • Cascade NZ gran 20g
    • US 05

    Zacieranie
    • około 69'C 85min


    Gotowanie 60 min
    • 0' - Iunga 30g
    • 0' - Cascade PL
    • 55' Cascade NZ 20g

    Wyszło chyba około 30l 13,5blg
    Last edited by anteks; 04-12-2015, 21:22.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Poniżej zalecanych

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Graty W jakich temperaturach fermentowało to piwo?

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎