Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • 331 31.07.20

    Skład
    Pilzneński malteurp 6kg
    Mix chmieli amerykańskich 60g
    Zacieranie RoYal
    67'C 90 min
    Gotowanie 60 min
    chmiel 15min
    Chłodzenie testowo wymiennikiem
    zakwejkowane



    testowe chłodzenie wymiennikiem
    Mniej książków więcej piwa
    Browar Largus




    Comment


    • Zakwejkowane-jakim szczepem i jakie plany fermentacyjne? Grzejesz?
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

      Comment


      • Panie, suchary Kweik VOSS. temp w garażu to ponad 30'C. Paczka drożdzy leżała, w lodówkach 3 wiadra fermentują to wsypalem takie
        Last edited by anteks; 06-10-2020, 13:40.
        Mniej książków więcej piwa
        Browar Largus




        Comment


        • Warka 335

          skład

          Pilzneński 5kg

          Amora Preta 50g

          Zacierane w Royalu

          67'C 60min

          78'C 10 min

          Gotowanie 60min

          Amora Preta 50g 20min

          wyszło 25l około 12blg, zadane gętwą kvejków
          Last edited by anteks; 06-10-2020, 13:39.
          Mniej książków więcej piwa
          Browar Largus




          Comment


          • Druga warka uwarzona w ten dzień

            skład
            Monachijski 2,5kg
            Steinbach wędzony 2kg
            ekstrakt jasny 1,2kg
            Biscut 0,25kg
            Melanoidowy 0,2kg
            Cararoma 0,2kg
            Marynka 20g
            Lubelski 30g
            Saaz 20g



            Zacieranie w Royalu

            wsypane do wody 55'C i grzanie
            67'C 15min
            72'C 45min
            78'C 10min



            Gotowanie 60min

            Marynka 20g 60'
            Lubelski 30g 60'
            Ekstrakt słodowy 20'
            Saaz 10'



            wyszło 25l 16blg zagęstwione W34/70 fermentacja w 8'C
            Mniej książków więcej piwa
            Browar Largus




            Comment


            • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
              Warka 336
              Po miesiącu z przygodami rozlana przeciwciśnieniowo
              https://www.facebook.com/browarantek...5756610266970/
              Mniej książków więcej piwa
              Browar Largus




              Comment

              Working...
              X