Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Comment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Mała modyfikacja - na ostatnie 10 minut gotowania oprócz kolendry i cukru pójdzie:
Lubelski 2009 10 g
Curacao, jakieś resztki z worka, razem z mączką skórkową 10 g się uzbierało
Skórka z 1 cytryny (malutko
) do fermentacji wrzucę
							
						Comment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Wyszło 28 litrów 20 blg - ale będzie masakra
A teraz podpiwek lekko imbirowy podgrzewa się do chmielenia. Chyba pora na jakieś
							
						Comment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Chmielenie:
10 g lubelski na 60 min.
10 g lubelski na 10 min.
10 g imbir pokrojony 30 min.
3 duże łyżki miodu wielokwiatowego, bardzo aromatycznego. A może 4. Na 10 min.Comment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Wyszło 15 l podtripla 6 blg. Będzie coś smacznego dla kierowców znowu
							
						Comment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Hmmm... dziś znowu cały dzień sama w domu - może by tak maratonik i pilsika dziś uwarzyć - taboret nawet jeszcze nie schowany
Akurat został mi jeszcze jeden ostatni wolny fermentor
							
						Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-11-09, 11:03.Comment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
No i jest, warka 135 właśnie się wysładza
Pils
4,6 kg pilzneński
0,4 kg karmelowy "Pils" Steinbach (odpowiednik Carapilsa weyermannowskiego
Zacieranie:
63 st. 50 min.
73 st. 15 min.Comment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Chmieliłam
35 g marynki na 60 min.
30 g lubelskiego na 30 min.
30 g lubelskiego na 10 min.
Drożdże Saflager S23
Wyszło 29 litrów 12 blg
Chciałam dziś rauchbiera przelać na cichą, ale... nie mam wolnego fermentora
Fermentują sobie obecnie wesoło: weizenbock, rauch, koelsch, wee heavy, pils tripel i podtripel
							
						Comment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	


No tak, się pochwaliłam, ile to mi piwek fermentuje i od tego nadmiaru zapomniałam pilsa po ruszeniu fermentacji wynieść do piwnicy. No i fermentował 36 godzin w 19 stopniach. Będzie pils górno-dolny
							
						Comment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
No ładnie mi Seta życzysz
 A przecież my, niestowarzyszeni, powinniśmy się wspierać, a nie dołować
							
						Comment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Comment
 - 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael JacksonComment
 
Related Topics
				
					Collapse
				
			
		
	- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			
		
	
					
	
	
	Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
Z głównego dworca kolejowego jest stąd...- 
							Channel: Rumunia
 
2023-12-20, 22:22 - 
							
 - 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			
		
	
					
	
	
	Browar Stary Kraków
Warzelnia 1500L + fermentory Speidel + wyposażenie
Lokalizacja: Wronin gmina Koniusza/25km od Krakowa
Aktywnie dzialajacy mikrobrowar do przejecia z cala wiedzą, klientami i garnkami.
Browar z historią piwowarstwa kraftowego dzialajacy od 2005 roku, ktory...- 
							Channel: Słup ogłoszeniowy
 
 - 
							
 - 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			
		
	
					
	
	
	9ABV / ? PImperial Saison z pędami świerku, pszenicą, owsem i cukrem trzcinowym.33IBU, chmiele Motueka i Hallertauer Mittelfrüh
Tym razem wschodnia strona półwyspu jutlandzkiego i mikrobrowar Humleland w Aarhus, tuż przy porcie.
Pędy wyczuwalne,...- 
							Channel: Dania
 
2025-05-18, 09:31 - 
							
 - 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			
		
	
					
	
	
	Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...- 
							Channel: Islandia
 
2025-01-19, 20:34 - 
							
 - 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			
		
	
					
	
	
	Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...- 
							Channel: Śląskie
 
 - 
							
 - Loading...
 - Koniec listy.
 

Comment