Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Popieram domowe browary!
 
 Polakom gratulujemy naczelnika
 
 Zamykam browar.
 Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
 
 gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Mała modyfikacja - na ostatnie 10 minut gotowania oprócz kolendry i cukru pójdzie:
 Lubelski 2009 10 g
 Curacao, jakieś resztki z worka, razem z mączką skórkową 10 g się uzbierało 
 
 Skórka z 1 cytryny (malutko ) do fermentacji wrzucę ) do fermentacji wrzucęComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Wyszło 28 litrów 20 blg - ale będzie masakra 
 
 A teraz podpiwek lekko imbirowy podgrzewa się do chmielenia. Chyba pora na jakieś  Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Chmielenie:
 10 g lubelski na 60 min.
 10 g lubelski na 10 min.
 10 g imbir pokrojony 30 min.
 3 duże łyżki miodu wielokwiatowego, bardzo aromatycznego. A może 4. Na 10 min.Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Wyszło 15 l podtripla 6 blg. Będzie coś smacznego dla kierowców znowu  Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Hmmm... dziś znowu cały dzień sama w domu - może by tak maratonik i pilsika dziś uwarzyć - taboret nawet jeszcze nie schowany 
 Akurat został mi jeszcze jeden ostatni wolny fermentor Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-11-09, 11:03. Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-11-09, 11:03.Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 No i jest, warka 135 właśnie się wysładza
 
 Pils
 
 4,6 kg pilzneński
 0,4 kg karmelowy "Pils" Steinbach (odpowiednik Carapilsa weyermannowskiego
 
 Zacieranie:
 63 st. 50 min.
 73 st. 15 min.Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Chmieliłam 
 
 35 g marynki na 60 min.
 30 g lubelskiego na 30 min.
 30 g lubelskiego na 10 min.
 
 Drożdże Saflager S23
 
 Wyszło 29 litrów 12 blg
 
 Chciałam dziś rauchbiera przelać na cichą, ale... nie mam wolnego fermentora 
 Fermentują sobie obecnie wesoło: weizenbock, rauch, koelsch, wee heavy, pils tripel i podtripel  Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
   
 
 No tak, się pochwaliłam, ile to mi piwek fermentuje i od tego nadmiaru zapomniałam pilsa po ruszeniu fermentacji wynieść do piwnicy. No i fermentował 36 godzin w 19 stopniach. Będzie pils górno-dolny  Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 No ładnie mi Seta życzysz A przecież my, niestowarzyszeni, powinniśmy się wspierać, a nie dołować A przecież my, niestowarzyszeni, powinniśmy się wspierać, a nie dołować  Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael JacksonComment
Related Topics
				
					Collapse
				
			
		
	- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować. Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
 Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
 Z głównego dworca kolejowego jest stąd...- 
							Channel: Rumunia
 2023-12-20, 22:22
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Browar Stary Kraków Browar Stary Kraków
 Warzelnia 1500L + fermentory Speidel + wyposażenie
 Lokalizacja: Wronin gmina Koniusza/25km od Krakowa
 Aktywnie dzialajacy mikrobrowar do przejecia z cala wiedzą, klientami i garnkami.
 Browar z historią piwowarstwa kraftowego dzialajacy od 2005 roku, ktory...- 
							Channel: Słup ogłoszeniowy
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 9ABV / ? PImperial Saison z pędami świerku, pszenicą, owsem i cukrem trzcinowym.33IBU, chmiele Motueka i Hallertauer Mittelfrüh 9ABV / ? PImperial Saison z pędami świerku, pszenicą, owsem i cukrem trzcinowym.33IBU, chmiele Motueka i Hallertauer Mittelfrüh
 
 Tym razem wschodnia strona półwyspu jutlandzkiego i mikrobrowar Humleland w Aarhus, tuż przy porcie.
 
 Pędy wyczuwalne,...- 
							Channel: Dania
 2025-05-18, 09:31
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje... Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...- 
							Channel: Islandia
 2025-01-19, 20:34
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu. Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
 Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
 Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...- 
							Channel: Śląskie
 
- 
							
- Loading...
- Koniec listy.
 
		
	
 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	
Comment