Oczywiście nie może być "jak zwykle", bo po co ciągle to samo warzyć
Zatem zasyp:
2,5 kg pilzneński
2,5 kg wiedeński
1 kg karmelowy 60-80 EBC
Zacieranie:
+/- 55 st. 15 minut
+/- 63 st. 30 min.
+/- 73 st. 30 min.
Wczoraj miałam dzień bez piwa, ale dziś to chyba się nie obejdzie - już na sam widok receptury na bitterka ślinka mi cieknie 
							
						
					
Zatem zasyp:
2,5 kg pilzneński
2,5 kg wiedeński
1 kg karmelowy 60-80 EBC
Zacieranie:
+/- 55 st. 15 minut
+/- 63 st. 30 min.
+/- 73 st. 30 min.
Wczoraj miałam dzień bez piwa, ale dziś to chyba się nie obejdzie - już na sam widok receptury na bitterka ślinka mi cieknie
 
							
						 
		
	 : warka nr 181 (nie licząc Szkółek w Czeskim x 22)
: warka nr 181 (nie licząc Szkółek w Czeskim x 22)
							
						 
		
	 W smaku i zapachu niby nic nie dolega, ale węszę podstęp. Jednak te London ESB z marca chyba zmutowane alibo co - niby 3 blg ballingometr wskazuje, a one dalej żreją. Chyba, że to już nie one
 W smaku i zapachu niby nic nie dolega, ale węszę podstęp. Jednak te London ESB z marca chyba zmutowane alibo co - niby 3 blg ballingometr wskazuje, a one dalej żreją. Chyba, że to już nie one 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	
Comment