Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Browar CAPINUS

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Browar CAPINUS

    Cześć! 27 maja 2004 ruszył na tzw. Zielonym Rumunowie (dla niewtajemniczonych - nowe osiedle w Łodzi k/Zgierza)z produkcją Browar CAPINUS. Pierwsza warka na bazie koncentratu Coopers DRAUGHT. Mam pytanie - czy ktoś z Was, doswiadczonych już piwowarów wie ile czasu takie piwko warzone domowym sposobem może wytrzymać? Nie jest przecież pasteryzowane. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam - mikołaj, co musiał się nazwać "petuchą", jako że juz nick "mikołaj" ktoś posiada na tym serwerze.

  • #2
    Piwo może mieć trwałość nawet kilka lat, pod warunkiem, że go nie zapasteryzujesz. Żywe drożdże, pozostające w piwie, działają jak naturalny konserwant. Wiecej informacji szukaj na forum, było to wielokrotnie omawiane w róznych miejscach.

    Comment


    • #3
      Witam serdecznie kolegę z Łodzi i życzę wielu udanych warek! Ciesze się, że jest nas tu coraz więcej. Wrocławia i tak nie przebijemy, ale i tak jest dobrze
      Wprawdzie niedawno przestałem być początkującym piwowarem, ale jakby co, wal z pytaniami na PW.

      Comment


      • #4
        A u mnie piwko wytrzymuje tylko najwyżej 3 miesiące, bo bardzo smakuje mnie i moim kolegom i niestety po prostu szybko kończy się
        Pozdrawiam

        Comment


        • #5
          Łódź pozdrawia Łódź
          U mnie jest tak, że najdłużej wytrzymują nieudane warki. A przynajmniej takie, które na nieudane wyglądają na początku. Po kilku miesiącach okazują się jednak zazwyczaj bardzo udane i to je gubi

          Comment


          • #6
            Zobacz tutaj
            http://www.browar.biz/forum/showthre...threadid=41784

            Pozdrawiam
            www.piwo.org

            Comment

            Working...
            X