Choć sam jestem początkujący, gratuluję zdecydowania i ambitnego podejscia. Jak zaczyna się od takiego kalibru, to dalej może być już tylko wspaniale. Art, na pewno wymienimy się naszymi piwami w Dworku. Niech nam 4 gwiazdki świecą jak najjaśniej.
Odp: Browar domowy - Cztery Gwiazdki: Art, Maggyk & przyjaciele
Chciałem też pogratulować, ale cała ekipa ****-ek wpatruje się chyba jak zahipnotyzowana w baniak, bo jakoś nie widzę dalszych relacji.
Hej, wszyscy wstrzymujemy tu oddech. Ruszyła fermentacja?
Powiem więcej: to wszystko wygląda podejrzanie - świeżo upieczeni piwowarzy, zamiast pilnować fermentora pojechali do Poznania Coś mi tu nie pachnie wielką pasją piwowarską
Małażonko, ale widziałaś kiedyś początkującego piwowara, co nie obserwuje swojej pierwszej warki? Nie przechodzi razem z wiadrem procesów fermentacji? Nawet nie będą wiedzieli, jaka piana była!
Nie, prawda - nie widziałam... Jak zrobiliśmy naszą pierwszą warkę, wieczorem wybraliśmy się do znajomego na parapetówkę, rano wstałam i nie patrząc na to, że impreza jest w trakcie - pojechałam czym prędzej do domu, zobaczyć jak się czuje nasze piwko . Pomóc mu nie pomogłam, ale przynajmniej zobaczyłam... Czasy się jednak zmieniają, piwowarzy coraz spokojniejsi, w każdym razie pierwszy przykład początkującego piwowara "olewającego" własne piwo już mamy....
Jeszcze jedno Maggyk - jeżeli nie obserwujecie na bieżąco warki, jeżeli często nie zaglądacie do środka, nie badacie kilka razy dziennie Blg - to znacznie zmniejszacie swoje szanse na wstąpienie do Szanownego Ekskluzywnego Klubu Forumowych Producentów Kwasiżurów
Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą .... Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
A jaki jest w końcu balling końcowy po dolaniu wody? 14 czy 16?
w efekcie wyszła 16-tka
wszystko ładnie fermenci
Powiem więcej: to wszystko wygląda podejrzanie - świeżo upieczeni piwowarzy, zamiast pilnować fermentora pojechali do Poznania Coś mi tu nie pachnie wielką pasją piwowarską
Wy mi tutaj obywatelko M z brakiem pasji nie wyjeżdżajcie Mam odciski na dłoniach od mieszania zacieru. Mieszania z przewielką pasją.
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
Comment