Waga jest legalizowana Mam refraktometr - sprawdzę ballingometrem. Zobaczymy część jeszcze pewnie z chmielinami zostanie, więc finalnie piwa będzie trochę mniej i może tu jest tajemnica pogrzebana.
Zepsuł się mąż - wyszło około 21,5 litra 14 BLG. Tak z ciekawości jak to wydajność wg Promasha?
Teraz trwa filtracja drugiego RP. Ciekawe ja temu pójdzie.
W piwnicy w domu rodziców Kiedyś wsadzaliśmy do lodówy wraz z jedzeniem, ale prawie do każdego się coś przyplątało. Nie są to idealne warunki, ale mi to nie przeszkadza.
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
Comment