Kolega Marek już nie warzy?

Markowe domowe

Collapse

X
- 

Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
 1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
 Mein Schlesierland, mein Heimatland,
 So von Natur, Natur in alter Weise,
 Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
 Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

- 

"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
 Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
 Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
- 

Kufelek oświaty został wzniesiony kilkukrotnie , z zachowaniem należytego umiaru co by nauka nie poszła w las. został wzniesiony kilkukrotnie , z zachowaniem należytego umiaru co by nauka nie poszła w las.  
 W końcu uczeń musi opanować pełen zakres materiału    Comment
- 

Fiołkowe - warka 21

Zasyp:
 Pilzneński - 6000 g
 Biscuit - 250 g
 Płatki owsiane błyskawiczne - 800 g
 Puszka ekstraktu WES ciemne 500g

Zacieranie:
 zasyp do wody o temperaturze 35*C -> 10 minut przerwy
 64*C -> 45 minut
 73*C -> 45 minut
 78*C -> i do filtracji
 Kurna 4 godziny ciurkało trzeba śrutownik poprawić lub zmienić

Chmielenie:
 Marynka 40g w zerowej godzinnego warzenia
 Marynka 30g w 40 minucie
 Lubelski 30g w 20 minucie

Drożdże :
 Gęstwa S-23 jakieś pół paczki z zeszłego roku
 Weisbier-trockenhefe jakieś pół paczki z zeszłego roku

Wyszło około 40 litrów 12,5 Blg.Comment
- 

Comment
- 

Comment
Related Topics

Collapse

- 

Witam!
 Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
 Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...- 
							Channel: Surowce

- 

- 

Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio: Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
 White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...- 
 2024-11-23, 18:56
- 

- 

Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio: Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
 Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...- 

- 

- 

W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...2025-09-25, 23:46 W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...2025-09-25, 23:46
- 

Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku... Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...- 
							Channel: Czechy

- 

- Loading...
- Koniec listy.

Comment