Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Markowe domowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • mark33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
    Marku ty jeszcze warzysz?

    Dortmunder Export uwarzony w lutym, ostatnie moje domowe. Później dużo i często ale nie w domu.

    Leave a comment:


  • kiszot
    replied
    Marku ty jeszcze warzysz?

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    To jest idea! Bardzo mi się ona podoba
    Mnie też, gorzej z realizacją.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    To jest idea! Bardzo mi się ona podoba

    Leave a comment:


  • Cez
    replied
    W sam raz na giełdę w Krakowie....

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Dortmunder Export warzony w lutym daje radę, wytrawny ale bez przesady i fajnie goryczkowy. Miło mieć coś w piwnicy i tu i tam

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Jak zwykle za krótko napisałem, gary przywiozę a nazwę by wypadało zmienić na eksperymentalne Markowe Domowe, jako LAB przed dużym warzeniem. Ale czy starczy na to czasu wątpię.

    Leave a comment:


  • bielok
    replied
    Czesc ;-)
    ale te 500 to juz nie warzone w domu!
    Last edited by bielok; 19-04-2013, 10:44.

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Się porobiło z 50L na 500 , wypadało by też zmienić nazwę ale o tym pomyślę jak znów sięgnę po mały garnek.

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Miałem wczoraj wieczorem rozlać do butelek, ale opadłem z sił. Skupiłem się na ocenie a fermentory poszły na lagerowanie balkonowe. Dziś z rana, znaczy do południa udał się rozlew, piwo zimne około 1 *C świetnie współpracowało mało sie pieniąc mimo fajnego nasycenia CO2. Kolejna warka zapowiada się większa.

    Leave a comment:


  • bielok
    replied
    Cześć
    jak bardzo mętne bym zostawił do wyklarowania w wiadrach, jak mało mętne butelkuj.

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Piwo w obu fermentorach ma 3 blg, zastanawiam się czy od razu nie butelkować. Wyklaruje się w butelkach.

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Ja idę z chochlą i kuflami i nie ma to tamto .
    Muszę ściągnąć swoją chłodnice od znajomego piwowara.
    Po schłodzeniu natleni się podczas przelania do fermentora i reszta pójdzie wtedy szybciej.

    Leave a comment:


  • bielok
    replied
    Cześć.
    Rozumiem że rozmowę wychowawczą z nimi przeprowadziłeś ;-) ? Ja do moich australijskich przyjaciół zaglądnę we wtorek i mam już przygotowanych parę tekstów w razie wysokiego blg ;-)

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Zimno mają to się opierd..lają

    Leave a comment:

Working...
X