Markowe domowe

Collapse

X
- 

- 

To na S-04 bardziej mętne? To nieprawdopodobne. Ja bym jednak sprawdził jeszcze raz.  Comment
- 

Comment
- 

Skład:
 pilzneński 10160g 3-4 EBC Litovel
 caraaroma 250g 300-400EBC Weyermann
 biscuit 250g 50 EBC Brewferm

marynka 100g
 citra 100g

Zacieranie:

55*C → 15 minut
 64*C → 40 minut
 73*C → 40 minut
 78*C → 10 minut

Chmielenie:
 80 minuta → 100g marynki 8 ak.
 50 minuta → 60g citra 12,2 sk.
 10 minuta → 40g citra 12,2 ak.
 IBU około 78 więc powinno być konkretne 

Drożdże:
 Nottingham zadane przed chwilą przy 20*C (jeszcze się chłodzi na dworze 15*C) , wyszło około 14,5 blg 46 litrów.Ostatnia zmiana dokonana przez mark33; 2011-07-31, 09:51.Comment
- 

- 

Warzenie na pełnym luzie, nawet filtracja na luzie poszła. No i wielkie dzięki za pożyczenie turbo grzałki 2kW, skróciła zagotowanie o dobrą godzinę.Comment
- 

elo 

Prawdę mówiąc nie wiem ile ta grzałka mocy bo to produkt z lat 70tych Ale jak się ją włączy do gniazdka to światło w mieszkaniu przygasa ;-) Ale jak się ją włączy do gniazdka to światło w mieszkaniu przygasa ;-)
 tak więc moc jest z nami anioły śmierdzą potem anioły śmierdzą potem
 żrą kiełbasę
 mają w dupie żywychComment
- 

Wezmę do pracy, ostatnio zrobiłem sobie przejściówkę do pomiaru prądu, będziemy wiedzieć ile mocy jest z nami Już się rozglądałem na aledrogim serwisie za takowym dopalaczem jest wybór, że ho, ho. Już się rozglądałem na aledrogim serwisie za takowym dopalaczem jest wybór, że ho, ho.Comment
Related Topics

Collapse

- 

Witam!
 Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
 Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...- 
							Channel: Surowce

- 

- 

Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio: Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
 White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...- 
 2024-11-23, 18:56
- 

- 

Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio: Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
 Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...- 

- 

- 

W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...2025-09-25, 23:46 W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...2025-09-25, 23:46
- 

Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku... Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...- 
							Channel: Czechy

- 

- Loading...
- Koniec listy.

wykazały odfermentowanie z 12 blg do 4 na drożdżach T-58 oraz z 12 do 3 na S-04.
 wykazały odfermentowanie z 12 blg do 4 na drożdżach T-58 oraz z 12 do 3 na S-04. 

Comment