Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot

11,5 BLG jest przed chmieleniem podczas którego wygotowywuje sie około 2 litrów brzeczki, dlatego BLG wzrasta. Jak ostudzę to napiszę ile wyszło przed zadaniem drożdży.

do sucha czyli z 1 lub 1,5litra ). W sumie użyłem około 10 litrów wody do wysładzania, minus to co zostało w złożu czyli około 2-3 litrów.
 do sucha czyli z 1 lub 1,5litra ). W sumie użyłem około 10 litrów wody do wysładzania, minus to co zostało w złożu czyli około 2-3 litrów.

pogorszenie sie smaku tego piwa, może to sprawa akurat tej sztuki, ale warto je wypić zanim się zepsuje. Może to za sprawą pszenicy
 pogorszenie sie smaku tego piwa, może to sprawa akurat tej sztuki, ale warto je wypić zanim się zepsuje. Może to za sprawą pszenicy   , piwa z dodatkiem tego słodu wykazują jakby krótszy okres trwałości (najlepszego smaku). Jeśli się mylę proszę o sprostowanie.
 , piwa z dodatkiem tego słodu wykazują jakby krótszy okres trwałości (najlepszego smaku). Jeśli się mylę proszę o sprostowanie.

) oraz za ogólną mobilizację która była bezwzględnie konieczna do powstania etykiety dla 5 warki.
 ) oraz za ogólną mobilizację która była bezwzględnie konieczna do powstania etykiety dla 5 warki. 

, wypiłem 120 ml z pomiaru
 , wypiłem 120 ml z pomiaru  

Comment