Ze szczęścia zapomniałem podziękować za spostrzeżenia i uwagi kolegów. Wasze i nasze
oparta na samym słodzie pilzneńskim ma wyraźną kwiatową woń i posmak, a ponadto czuć jakby miodem była zaprawiana.
przygotowujący ziarenka na najbliższą warkę, która już oczekuje po zacieraniu na jutrzejsze warzenie.

/, a worek w stanie wyprostowanym spoczął na drewnianej ławeczce poniżej, co pozwoliło w całości wykorzystać jego pojemność.
.
może z niej co będzie i w przyszłości stary ojciec będzie mówił jedynie: dodaj tego, lub tamtego, spróbuj tak, czy siak i spokojnie sączył piwko, wiedząc że rodzinny browarek jest w dobrych rękach
.
/ i jak podaje ProMasch powinno mieć kolorek w granicach 19EBC i 33 IBU - czyli też w normie.

, po takiej przerwie to prawie tak, jakbym zaczynał od początku.
. Drożdże suche po terminie przydatności do sporzycia S-04, przechowywane w lodówce - zrobiony starter poszły jak należy. Poszło do fermentacji 10l 12.5Blg - dziś zlane na cichą przy 4Blg. Goryczka jak na mój smak - nawet większa niż powinna a dałem 30g szyszek na 90min przy alfa kwas - 13,5 ale tak miał jak był świeży i jeszcze 7g lubelskiego 4% na 10 min.

Comment