pierwsza warka przeniczne brewkit

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dydko
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.07
    • 2

pierwsza warka przeniczne brewkit

Mam mały stresik nastawiłem 1 warke z brewkita jak wyzej niestety dzis zagladam i piany niema opadła po niecałych 48 godzinach piana była w sumie niewielka moze 2 cm ale pracowało intensywnie co sie dzieje ?
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24149

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dydko
    Mam mały stresik nastawiłem 1 warke z brewkita jak wyzej niestety dzis zagladam i piany niema opadła po niecałych 48 godzinach piana była w sumie niewielka moze 2 cm ale pracowało intensywnie co sie dzieje ?
    weź głęboki oddech:

Nic strasznego się nie dzieje Burzliwa fermentacja widać szybciej przebiegła. Jaka temperatura fermentacji i jakie jest BLG?
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dydko
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.07
      • 2

temperatura wyskoka około 26-24 stopnie własnie zmierzyłem blg 5

Comment

• Wujcio_Shaggy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.01
        • 4628

To zasadniczą część burzliwej masz już za sobą. Powoli jeszcze trochę odfermentuje (możesz lekko ochłodzić fermentor) i dnia siódmego rozlać do butelek.

PS. Nie pisz więcej "przeniczne"
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

Related Topics

Collapse

• Zaiksik
          Trudne początki
          Zaiksik
          Witam
          Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
          Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
          Wszystko...
          2024-08-27, 18:13
        • jujooo
          Przeterminowane składniki do piwa BREWKIT
          jujooo
          Witam serdecznie.

Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.

Mam pytanie, czy warto ryzykować z użyciem...
          2023-08-23, 16:14
        • peter267
          Pomocy
          peter267
          Witam wszystkich
          Chciałbym zacząć przygodę z warzeniem własnego piwa wiec na początek kupiłem podstawowy sprzęt .Parę lat temu na pożyczonym sprzęcie udało mi się zrobić coś z brewkitów zrobił się też cydr . Zawsze to lepsze niż piwo ze sklepu. Ale do rzeczy fermentatory...
          2020-01-26, 14:04
        • wirdar1
          Brewkit Czech Pils
          wirdar1
          Witam
          To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
          Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
          13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
          2023-03-21, 16:51
        • RomaNzRumunii
          Kolsch temperatura fermentacji
          RomaNzRumunii
          Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
          2023-11-25, 22:07
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...