BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Piwo z kalendarza adwentowego
Blg 12 IBU 19 Alk 5,6%
Kolor złoty
Piana drobnopęcherzykowa długo utrzymująca się
Zapach słodowy
Wysycenie spore
Smak pełny wyraźnie słodowy z zamykającą sporą przyjemną goryczką
Całkiem dobre piwo...
Czy coś pijalnego z tego wyjdzie?
Zależy mi na uzyskaniu Belgijskiego wit'a, gdzie pierwsze nuty gra pomarańcza.
-Brewkit Brewferm Witbier – 1,5 kg
-Ekstrakt pszeniczny jasny suchy (DME) – 0,65 kg
-Drożdże Lallemand Wit (Belgian Wit)
-Skórka pomarańczy Curaçao...
Piwo z browarku dworu Eden w Bystřicy nad Perštejnem.
Ekstrakt 18°Blg, alkohol 6,7%.
Barwa na oko prawie czarna, nieprzejrzysta, jednak przy mocnym świetle widać, że to głęboki brąz.
Piana również brązowa, w czasie nalewania pojawiła się na chwilę na wysokość 1,5...
Malutki browar restauracyjny w samym centrum Grenoble zlokalizowany przy wąskiej cichej uliczce.
Pięknie urządzone wnętrze nawiązuje do jego nazwy, jest dużo ozdób morskich (sieci rybackie, ryby, modele statków).
Niewielka instalacja stoi tuż obok baru.
Najwięcej miejsc do...
Cześć wszystkim
Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...