Mikrobrowar "U Maliny" w Klukowie

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • czujnik
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.11
    • 177

    #16
    tylko po jednej flaszce z każdej warki zostawić dla mnie jak wrócę w grudniu to odbiorę

    Comment

    • piotrrat
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2002.11
      • 730

      #17
      Spoko, jak coś uwarzymy to kilka buteleczek zakapsluje

      Comment

      • piokl13
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.06
        • 946

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrrat
        Spoko, jak coś uwarzymy to kilka buteleczek zakapsluje

        Mikrobrowar warzy prawie na okrągło . Średnio jedną warkę w tygodniu. Produkcja idzie głównie do beczek. Ale dla Czujnika na pewno coś się znajdzie .

        Comment

        • czujnik
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2003.11
          • 177

          #19
          trzymam was za słowo bo jak wrócę to będę musiał nadrobić braki piwa, bo to bezalkoholowe które tu jest to nie da się pić

          Comment

          • piokl13
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.06
            • 946

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czujnik
            trzymam was za słowo bo jak wrócę to będę musiał nadrobić braki piwa, bo to bezalkoholowe które tu jest to nie da się pić
            Ty tam za wolność naszą i waszą, a my mielibyśmy o tobie zapomnieć ! Nigdy .

            Comment

            • ada13
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2004.03
              • 128

              #21
              Otworzyliśmy warkę nr 3.
              Rozczarowania nie ma,choć po dwóch pierwszych,naprawdę udanych warkach spodziewaliśmy się czegoś podobnego.Wiadomo jak to jest,apetyt rośnie w miarę jedzenia.Piokl13 uważa, że drożdże jakich użyliśmy-safale 05 nie robią takiego piwa jakie lubi najbardziej.Czegoś mu w tym piwie brakuje.
              Attached Files

              Comment

              • mwa
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2003.01
                • 5071

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ada13
                Otworzyliśmy warkę nr 3.
                Rozczarowania nie ma,choć po dwóch pierwszych,naprawdę udanych warkach spodziewaliśmy się czegoś podobnego.Wiadomo jak to jest,apetyt rośnie w miarę jedzenia.Piokl13 uważa, że drożdże jakich użyliśmy-safale 05 nie robią takiego piwa jakie lubi najbardziej.Czegoś mu w tym piwie brakuje.
                Może S-04 dla mnie są dobre, choć czasem wydaje nie dają tego smaku jak jest za ciepło.
                Pozdrawiam Cię !!!!

                Comment

                • ada13
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2004.03
                  • 128

                  #23
                  Na S-04 zrobiona była warka nr2. I piwo smakowało wyśmienicie. Nadzieja w warce nr 4,do niej też użyliśmy S-04. Ale to jeszcze przed nami .

                  Comment

                  • ada13
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2004.03
                    • 128

                    #24
                    Warka nr 4 otwarta.
                    I tu małe sprostowanie.Użyliśmy S-33,a nie S-04 jak wcześniej pisałam.
                    Pamięć nas zawiodła,a notatki gdzieś wcięło.Policzyliśmy ile i jakich drożdży nam zostało.Wyszło,że ta warka na S-33 zrobiona.
                    Trzeba będzie lepsze notatki robić,inaczej będziemy zgubieni .
                    Piwo wyszło dobre,choć zachwytów nie będzie.Jest lekkie,jasne i dobrze "wchodzi".Piokl13 jest zadowolony,a o to mu chodziło, żeby pić prawdziwe piwo .

                    Comment

                    • mwa
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2003.01
                      • 5071

                      #25
                      Nie słyszałem o drożdzach, których użyliście w warce nr 3. Dlatego pisałem o S-04.
                      Pozdrawiam Cię !!!!

                      Comment

                      • ada13
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2004.03
                        • 128

                        #26
                        I masz rację,że nie słyszałeś.To my daliśmy ciała,ech .
                        Sprawdziłam i powinno być US-05.
                        Na przyszłość poprawię się,a teraz .

                        Comment

                        • ada13
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2004.03
                          • 128

                          #27
                          Nadszedł czas na otwarcie warki nr 5.
                          Miało wyjść lepsze niż poprzednia warka i tak się stało.
                          Piwo wyszło lekkie,mało chmielone,jasne,szacujemy na jakąś 10.
                          W sam raz na upały,których akurat nie ma . Użyliśmy S-04.
                          To ostatnia warka o której wiemy tak nie wiele. Brak notatek pogrążył nasz .
                          Od następnej notatki już są.

                          Comment

                          • ada13
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2004.03
                            • 128

                            #28
                            Warka numer 6 otwarta.
                            Użyliśmy:
                            5kg pilzneńskiego
                            1/3 kg monachijskiego
                            trochę barwiącego
                            S-04
                            Piwo wyszło smaczne,delikatne.W sam raz na ciepłe wieczory,które nareszcie nadeszły.
                            I ładnie wygląda w kuflu .
                            Attached Files

                            Comment

                            • mark33
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.04
                              • 3283

                              #29
                              Ślicznie mętne z fajną pianką - gratulacje

                              Comment

                              • mwa
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2003.01
                                • 5071

                                #30
                                No richtich je co gratulować. Smacznego
                                Pozdrawiam Cię !!!!

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • pebejot
                                  Rumunia, Bukareszt, Strada Sarafinești 16B, Brews Brothers
                                  pebejot
                                  Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
                                  Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
                                  Z głównego dworca kolejowego jest stąd...
                                  2023-12-20, 23:22
                                • ART
                                  Humleland, Granvoksen
                                  ART
                                  9ABV / ? P
                                  Imperial Saison z pędami świerku, pszenicą, owsem i cukrem trzcinowym.
                                  33IBU, chmiele Motueka i Hallertauer Mittelfrüh


                                  Tym razem wschodnia strona półwyspu jutlandzkiego i mikrobrowar Humleland w Aarhus, tuż przy porcie.

                                  Pędy wyczuwalne,...
                                  2025-05-18, 10:31
                                • Serokomlak
                                  Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
                                  Serokomlak
                                  Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
                                  2025-01-19, 21:34
                                • pebejot
                                  Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
                                  pebejot
                                  Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
                                  Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
                                  Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
                                  2025-01-04, 12:17
                                • Serokomlak
                                  Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
                                  Serokomlak
                                  W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

                                  Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
                                  2024-09-29, 00:39
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...