Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co z tego uwarzyć ?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DanielJakubowski
    Senior
    • 12-2005
    • 791

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TowarzyszWieslaw Wyświetlenie odpowiedzi
    W sumie zastanawiam się nad:

    1. Bursztynowe

    Skład:
    słód Plzneński - 1,8kg
    słod monachijski - 1,2 kg
    słód Caraamber - 1 kg

    ewentualnie z sokiem malinowym lub korzeniem imbiru
    Wg. mnie za dużo karmelowego. 25% w zasypie dopuszczalne jest przy ciemnych mocnych np. koźlakach. Karmel za bardzo zdominuje smak.
    Pozdrawiam
    dj

    Comment

    • Seta
      Piję piwo
      • 10-2002
      • 6964

      #17
      rób milda - jak Ci wyjdzie to wyślesz do Żywca
      Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

      Comment

      • TowarzyszWieslaw
        Senior
        • 10-2005
        • 157

        #18
        No i się zdecydowałem na:

        Słód pilzneśnski 1,8 kg
        Słód monachijski 1,2 kg
        CaraAmber 0,5 kg
        CaraAroma 0,2 kg
        miód wielokwiatowy 1,3 kg

        Zacieranie :

        Wszystkie słody wsypane go 15 litrów wody o temperaturze 74 stopnie.
        utrzymane w temperaturze 69 - 71 stopni przed 1,5 h.

        Wysładzanie 18 l/80 stopni

        Marynka w szyszkach 30g na 60 minut
        Lubelski w granulacie 20g na 15 minut
        miód na 5 minut przed końcem gotowania

        Drożdze górnej fermentacji z WES'a

        Comment

        Przetwarzanie...
        X
        😀
        🥰
        🤢
        😎
        😡
        👍
        👎