Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kruca Bomba - Nanobrowar Wrocławsko-Warszawski

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Coldleon
    Member
    • 12-2008
    • 95

    Kruca Bomba - Nanobrowar Wrocławsko-Warszawski

    Czołem.
    Nadejszła chwila inauguracji nanobrowaru "Kruca Bomba"
    Browar jest wrocławsko-warszawski. Siedziba na Mokotowie.
    Trochę już działamy i mamy kilka osiągnięć w produkcji, ale dopiero w zeszłą sobotę rozpoczęliśmy "oficjalną" działalność.

    Poniżej zalączam parę plików. Miedzy innymi logo nanobrowaru.
    Attached Files
  • Coldleon
    Member
    • 12-2008
    • 95

    #2
    Zespół browarny liczy kilka osób. Z właściwym podziałem ról

    1) Prezes: Stefan,
    2) Miszcz Zacierny: Leon
    3) Ponury Wodnik: Darkest
    4) inszynier Chłodnicowy

    W sumie udziałowców więcej jest, odpowiedzialni są za dostawę słodu oraz partycypują w produkcji. Poniżej wizualizacje browaników.
    Attached Files

    Comment

    • Coldleon
      Member
      • 12-2008
      • 95

      #3
      Mamy już pewne dokonania. Załączam dowody w postaci zdjęć poniżej.
      Attached Files
      Last edited by Coldleon; 09-02-2009, 12:47.

      Comment

      • Marusia
        Senior
        • 02-2001
        • 20211

        #4
        Gratulacje

        taka mała uwaga - jeśli bitter zwala z nóg i poniewiera, to już nie jest bitterem
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Coldleon
          Member
          • 12-2008
          • 95

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Gratulacje

          taka mała uwaga - jeśli bitter zwala z nóg i poniewiera, to już nie jest bitterem
          To taki claim, ogólny. A niektóre będą z walać z nóg.

          Comment

          • Coldleon
            Member
            • 12-2008
            • 95

            #6
            Pierwsza oficjalna warka

            W sobotę poświęciliśmy swój cenny czas na warzenie IPA.
            Uderzyliśmy w warkę z zestawu browamatora. Podstawowy zestaw.
            W poprzednich warkach napotykaliśmy na problem słabej wydajności. Dlatego zastosowany został zabieg uprzedniego namaczania słodu. Cały słód na 12 godzin do wody przed zacieraniem.

            Efektem, o ile nie został popełniony błąd jest wysoka wydajność, 21 l przy 17% ekstrakcie.
            Wydajność metody będziemy sprawdzać przy następnych warka, aby ja potwiedzić. Poniżej protoków warki i kilka zdjęć.
            Attached Files
            Last edited by Coldleon; 09-02-2009, 13:17.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X
            😀
            🥰
            🤢
            😎
            😡
            👍
            👎