warka #11
Wczoraj warka #11 została przelana na cichą, przy blg ok 3. Pierwszy raz robiłem piwo na drożdżach s-04 i pierwszy raz po burzliwej otrzymałem tak klarowną brzeczkę. Myślę, że tydzień cichej wystarczy.
Niestety u mnie w piwnicy temperatury oszalały, jest ponad 22C. Nie są to za ciekawe temperatury na leżakowanie moich piw
ale nic na to nie poradzę.
Wczoraj warka #11 została przelana na cichą, przy blg ok 3. Pierwszy raz robiłem piwo na drożdżach s-04 i pierwszy raz po burzliwej otrzymałem tak klarowną brzeczkę. Myślę, że tydzień cichej wystarczy.
Niestety u mnie w piwnicy temperatury oszalały, jest ponad 22C. Nie są to za ciekawe temperatury na leżakowanie moich piw
ale nic na to nie poradzę.
. Chodzi mi po głowie zrobienie jakiegoś dubbla, myślę nad zakupieniem drożdży Wyeast 1388 Belgian Strong Ale. Widzę, że górną granice temperatur fermentacji mają one do 27C, więc powinny pasować. Możliwe, że zrobię też belgijską blondynkę
)
Comment