IPA od 8 listopada w butelkach: 32x0,5l + 7x0,33l. Tydzień wcześniej czyli 31 października przelałem ją na cichą i dodałem na zimno 20g Amarillo, 20g Mosaic, 30g Simcoe. Teraz tylko czekać na rezultaty.
23 sierpnia do fermentora wlałem 12 litrów soku jabłkowego z kartonika i dodałem uprzednio przygotowane drożdże Tokaj. Pora teraz na jabłka ale nie mam jakoś możliwości przerobić kilkunastu kg jabłek więc będzie to taki podrabiany kartonikowy cydr.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Witam.
Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
Leave a comment: