Weizen, warka nr 100 zabutelkowany 1 marca. Ekstrakt 2 Blg. Do refermentacji użyto 12,0g/l syropu glukozowo-fruktozowego, czyli ok. 8,0g/l sacharozy. Napełniono 71 butelek x 0,5l.
Warka nr 101 dubbel - dzisiejszy pomiar ekstraktu: 5,5 Blg. Temp. fermentacji podniesiona z 19-20st. do 22-23st.
Warka nr 101 dubbel - dzisiejszy pomiar ekstraktu: 5,5 Blg. Temp. fermentacji podniesiona z 19-20st. do 22-23st.
. Jeśli wyjdzie na W3068 banan na maksa, większy niż normalnie (tzn. w porównaniu do naszych innych weizenów), to znaczy, że jednak cosik prawdy jest w tej teorii
. Poza tym mamy już chyba dosyć pszenic na WB-06....
. Nie wiem jak oni w tej Belgii tego szatana tak jasnego robią, ale mam pewne podejrzenia, że te 17% cukru to nie jest całość dodawanego u nich surowca niesłodowanego
.
Comment