Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

uBrowar Wilczy prosperuje!

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #55

    Jedziemy dalej po dłuższej przerwie:

    28.12.2019r. - #55 CIEMNE VI


    ZASYP:
    Pilzneński - 2,9 kg
    Monachijski - 0,85kg
    Caramunich I - 0,5kg
    Karmel jasny - 0,7kg
    Caraaroma - 0,25kg
    Melanoidynowy - 0,3kg
    Pszeniczny - 0,5kg
    Jęczmień prażony - 0,4kg
    Ksylitol - 0,4kg


    chmiel Iunga 11 a-a- 40g
    chmiel Lubelski 4,2 a-a - 50g
    Mech irlandzki - 5g


    Zacieranie:
    - 55*C - 10min
    - 67*C - 50min.
    - 72*C - 15min

    Gotowanie:
    Całość 65min
    10min - Iunga - 40g
    35min - Lubelski - 25g
    45min - mech
    60min - Lubelski 25g

    Wyszło 27l BLG 13,5%. Zadane starterem S-23. Obecnie fermentuje.

    Comment


    • #56

      Wszystkim czytającym WSZYTSTKIEGO NAJLEPSZEGO w 2020r. - samych udanych warek! WASZE zdrowie !!

      02.01.2020r. - warka #56 - Wędzone Americano


      ZASYP:
      Pilzneński - 3,4 kg
      Wędzony bukiem - 1,0kg
      Karmel jasny - 0,4kg
      Carared - 0,2kg
      Wes jasny - 1,7kg


      chmiel Citra 13,1 a-a- 50g
      chmiel Chinook 12 a-a - 25g
      Mech irlandzki - 5g


      Zacieranie:
      - 58*C - 10min
      - 67*C - 40min.
      - 72*C - 20min

      Gotowanie:
      Całość 65min
      10min - CHINOOK - 25g + Citra 25g
      40min - Citra 25g
      50min - WES + mech


      Obecnie się gotuje.

      Comment


      • Najlepszego
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

        Comment

        Working...
        X