#15 BPA Warzone 2.10.2013 dla siostry
. Zestaw z CP.- Pilzneński 1,5kg
- Monachijski 1,1kg
- Wiedeński 1kg
- Biscuit 0,2kg
- Aroma 0,1kg
- Special B 0,1kg
Zacieranie w 16l wody
- 64-61°C 20min.
- 73-71°C 40min.
- 78°C 10min.
Jak zwykle problemy z wysładzaniem. Młóto zbiło się, trzeba było nacinać, przy okazji filtrator podniósł się i wybicie małe było. W sumie wyszło tego 24l do gotowania, ale małym blg 7,5
.Chmielenie 100min. Lubelski 40g.
- 40' 20g
- 90' 20g
Po chmieleniu blg ostatecznie wynosi 10. Zadane uwodnionymi Safale S-04.
10.10 przelane na cichą. W sumie 18l.
. Wyszło tego w sumie 16l z hakiem( obecnie na cichej) 13 blg, postanowiłem, że nie będę rozcieńczał do 11,5 z instrukcji
Leave a comment: