Browar w Szubińskiej Wsi

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • seba_gliwice
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.10
    • 374

Temat rozwiazany ... Browar zmknięto dokładnie 31 grudnia 1934 roku (ogłoszenie prasowe ze stycznia 1935 roku) ...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin76
    Browar funkcjonował jeszcze w 1933 roku, a nie ma go „ wśród żywych ” w spisie browarów czynnych w 1936 roku, oraz nie funkcjonuje z całą pewnością w 1938 roku.
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Hlízov 230, Pivovar Holanďan
      dadek
      Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
      Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
      2023-11-03, 01:29
    • heckler
      Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
      heckler
      Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
      Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
      ...
      2023-03-22, 17:08
    • PK44
      Oddam resztki kolekcji mojego ojca
      PK44
      Dzień dobry,

Oddam z darmo to, co zostało z dużej kolekcji mojego ojca, a co nie wylądowało jeszcze na śmietniku.
      Nie jest tego dużo, kilkadziesiąt podstawek, jakaś setka, może więcej etykiet z butelek.

Wszystkie są w bardzo dobrym stanie, przeleżały w szafie...
      2024-01-20, 15:24
    • dadek
      Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
      dadek
      Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
      2024-11-19, 05:20
    • darekd
      Kamenice nad Lipou, New Zealand Pale Ale 12
      darekd
      O tym ciekawym browarze, a właściwie dwóch browarach na jednym miejscu więcej tu:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...amen-nad-lipou

Chmiele z Nowej Zelandii: Nelson Sauvin i Motueka

12% ekstr.
      5,5% alk.
      55 IBU

Aromat - wyraźny chmiel,...
      2022-12-09, 00:37
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...