Witam,
W istniejących już wątkach nie znalazłem (lub nie udało mi się znaleźć) żadnych informacji, dlatego bardzo proszę o pomoc w potwierdzeniu okresu działalności browaru Jana Kleina “Na Pohulance” we Lwowie. Spis Friedricha wspomina jedynie dwie daty/nazwiska:
Browar Parowy, Johann Klein 1862-
Browar Parowy, Georg i Robert Klein -1906
i z wiadomych powodów nie ufam zbytnio tym informacjom ...
- jaki jest rzeczywisty okres działalności tego browaru?
- jakie nazwiska właścicieli lub/i dzierżawców są z nim związane i w jakich okresach?
- czy Johann i Jan to ta sama osoba?
- czy browar ten miał cokolwiek wspólnego z innym lwowskim browarem „Lwowskie Towarzystwo Akcyjne”?
- proszę wszelkie inne dane dot. tego browaru,
Za wszelką pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam
					W istniejących już wątkach nie znalazłem (lub nie udało mi się znaleźć) żadnych informacji, dlatego bardzo proszę o pomoc w potwierdzeniu okresu działalności browaru Jana Kleina “Na Pohulance” we Lwowie. Spis Friedricha wspomina jedynie dwie daty/nazwiska:
Browar Parowy, Johann Klein 1862-
Browar Parowy, Georg i Robert Klein -1906
i z wiadomych powodów nie ufam zbytnio tym informacjom ...
- jaki jest rzeczywisty okres działalności tego browaru?
- jakie nazwiska właścicieli lub/i dzierżawców są z nim związane i w jakich okresach?
- czy Johann i Jan to ta sama osoba?
- czy browar ten miał cokolwiek wspólnego z innym lwowskim browarem „Lwowskie Towarzystwo Akcyjne”?
- proszę wszelkie inne dane dot. tego browaru,
Za wszelką pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam

Na razie powstaje projekt graficzny, na szczęście znalazł się sponsor, więc książka na pewno będzie.
 Na razie powstaje projekt graficzny, na szczęście znalazł się sponsor, więc książka na pewno będzie.

Comment