Kurcze, temat główny ma 150 odsłon, a wpisów tylko tyle, ja wiem, że to jeszcze fura czasu, ale zaczynam się martwić o frekwencję
No i żadnych narzekań???
A teraz z innej beczki: zgodnie z wrocławską tradycją, wpisuję się w tym temacie, co oznacza, że nie będzie mnie na Warsztatach... (A do tego możliwe, że nawet na chodniku przed budynkiem Agory w tym czasie będę stać...)
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
To my "wylęgniemy" do Ciebie, a raczej do Was , ale tylko Tobie piwa damy.
Obawiam się, że wtedy mogłabym oblać jeden lub dwa z egzaminów...
A wycieczkę niedegustacyjną nad dwoma wrocławskimi browarami już mieliśmy. Po niedzieli sobie odbiję...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Ze swojego doświadczenia wiem, że najlepiej kilka dni przed obroną wyluzować się. Sama obrona to już tylko 15 min wstydu i po strachu.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Ze swojego doświadczenia wiem, że najlepiej kilka dni przed obroną wyluzować się. Sama obrona to już tylko 15 min wstydu i po strachu.
Ja niestety nie mam obrony, za to ośmiogodzinny egzamin w sobotę i ośmiogodzinny egzamin w niedzielę - co najwyżej będę polować na jakieś powarsztatowe niedobitki w poniedziałek.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
Ja niestety nie mam obrony, za to ośmiogodzinny egzamin w sobotę i ośmiogodzinny egzamin w niedzielę - co najwyżej będę polować na jakieś powarsztatowe niedobitki w poniedziałek.
Ale na następne warsztaty to już zwiedzanie Wrocka pod kierownictwem Cyborga.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrewbrw
no to ja też ponarzekam- 14 maja w poniedziałek mam obronę mgr
Hehe, widzisz, trzeba się było pchać na zerowy termin? Ja przekładam na październik, przynajmniej sobie spokojnie pojadę do Zywca na studenckiej zniżce , trzeba wykorzystywać wszelakie przywileje .
w październiku to ja muszę już mieć mgr, żeby zacząć robić doktorat
a to że się obronie w maju ,nie znaczy że nie będę miał dalej legitymacji studenckiej
a co do propozycji Jacera to jasna sprawa że trzeba sie wyluzować tylko żeby sie nie obudzić z WIELKĄ GŁOWĄ po warsztatach
Hehe, widzisz, trzeba się było pchać na zerowy termin? Ja przekładam na październik, przynajmniej sobie spokojnie pojadę do Zywca na studenckiej zniżce , trzeba wykorzystywać wszelakie przywileje .
Monne, a opłaca Ci się jechać na studenckiej zniżce, skoro mieć giełdową 50 %?
Warto odnotować kolejne wydawnictwo o tematyce piwowarskiej: Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow. Z opisu: "Przez wieki Wrocław słynął z piwowarstwa, a tutejsze napitki można było spotkać w wielu zakątkach Europy. Pod koniec XIX stulecia...
Czekają degustacje i głosowanie na najlepsze piwo.
Nagroda, to nie lada gratka, bo wygrany będzie mógł uwarzyć zwycięskie piwo w naszym browarze!!!
Dodatkowo czeka was koncert muzyki na żywo i pyszne jedzonko które umilą wam zabawę
Oberursel to nieduże miasto (około 40 tyś. mieszkańców) położone 20 km na północ od Frankfurtu (am Main). Dojazd jest bardzo łatwy dwoma liniami transportu szynowego - pociągami DB lub miejską U3 czyli tramwajo-metrem. W odległości około 400 m od stacji wchodzimy w obręb bardzo ładnej...
Cześc, jak co roku od 15 lat - spotkanie piwowarów domowych, od 9 lat w ramach Festiwalu Dobrego Piwa Znowu na esplanadzie Stadionu Wrocław, tym razem cała strefa wydzielona dla piwowarów, dużo duuużych namiotów, bardzo dużo ławostołów - zapraszamy :-)
Comment