Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2012.11.24/25 - Gdańsk, VI Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    maruda
    • 08-2003
    • 10737

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
    I jak?
    Komisja cały czas obraduje
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Marusia
      Senior
      • 02-2001
      • 20211

      #32
      Decyzją współorganizatorów wyniki ogłaszamy dzisiaj, symultanicznie

      A oto jedyny zwycięzca konkursu

      Agnieszka Łopata

      Poziom wszystkich ocenianych piw był bardzo wysoki, jednakże tylko Agnieszka uzyskała punktację powyżej 40 pkt., czyli 42,5 pkt.* - gratulacje!



      Metryczki wraz z wynikami badań laboratoryjnych wszyscy piwowarzy otrzymają emailem w nieprzekraczalnym terminie 15.12.2012 r.



      *Max. to 50 pkt.
      Last edited by Marusia; 27-11-2012, 12:05.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • Pendragon
        Senior
        • 03-2006
        • 13949

        #33
        Pojawił się reportaż na trójmiasto.pl
        Alkohol o charakterystycznym smaku goryczy, zaliczany do trójki najczęściej spożywanych napojów na świecie - to oczywiście piwo. W dzisiejszych czasach w zaciszu własnego lokum tylko nieliczni podejmują się produkcji w swoim mini browarze.

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • Marusia
          Senior
          • 02-2001
          • 20211

          #34
          Jest też relacja na mojej stronie internetowej

          PS
          ...czyli tutaj.
          Last edited by e-prezes; 27-11-2012, 16:54. Powód: PS od moda
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • Marusia
            Senior
            • 02-2001
            • 20211

            #35
            Trochę czasu się zeszło, bo czekaliśmy na wyniki badań z laboratorium i konferowaliśmy z jurorami na temat "co z tym fantem zrobić". Decyzja zapadła taka, jak następuje:

            3 piwa przestawione jurorom do degustacji zostały zdyskwalifikowane ze względu na znaczne przekroczenie maksymalnej gęstości ekstraktu. Zdajemy sobie sprawę, że mógł to być błąd pomiaru i/lub niedofermentowane resztki z dodatku do refermentacji, ale biorąc pod uwagę, że od przyszłego roku będzie trzeba oscylować wokół 18 blg - proszę się bardziej przykładać.
            Z drugiej strony zdajemy sobie również sprawę, że niektórzy mogli wysłać bardziej ekstraktywne portery w celu przetestowania jurorów Egzamin zdali, bo właśnie na podstawie degustacji powstała wątpliwość co do niektórych próbek i zdecydowaliśmy się poprosić Browar Amber o wykonanie badań laboratoryjnych.

            Wszyscy uczestnicy otrzymają metryczki, wraz z wynikami badań z labu i drobnymi upominkami od Browaru Amber. Na metryczkach jest uwzględniony numer miejsca zajętego przez danego piwowara - piwowarzy zdyskwalifikowani otrzymają metryczki bez tej kategorii, a ilość piw "zamiejscowanych" tym samym zmniejszyła się do 7.

            Wszystkim dziękujemy za udział w konkursie - piwa naprawdę, bez wyjątku i bez względu na blg były, że tak powiem, wciągające - gratulacje!
            Last edited by Marusia; 28-11-2012, 13:29.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • Cyneq
              Senior
              • 12-2011
              • 181

              #36
              Ciekawe jak duże były to rozbieżności.
              Bo jakoś nie wyobrażam sobie w domowej praktyce dokładności lepszej niż błąd popularnych przyrządów pomiarowych plus błąd odczytu. A przyjęcie że oba te błędy nie przekroczą 1 BLG już jest i tak moim zdaniem całkiem dobrym założeniem.
              Dodatkowo np. niektórzy dofermentowują "suchymi" składnikami, i nie przeliczają ekstraktywności.
              Ciekawe czy inni organizatorzy konkursów też zaczną współpracować z laboratoriami...

              Comment

              • anteks
                maruda
                • 08-2003
                • 10737

                #37
                Kiedyś brałem udział w konkursie w Pradze. Tam też otrzymywaliśmy wyniki badać laboratoryjnych.
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • Marusia
                  Senior
                  • 02-2001
                  • 20211

                  #38
                  Jeśli te różnice nie były by wyczuwalne dla podniebień jurorów, to nie zawracalibyśmy sobie głowy badaniami. Jednakże porter powyżej 20 blg zdecydowanie inaczej smakuje, o czym mieliśmy się okazję przekonać właśnie na tej degustacji w ciemno A że jedym z organizatorów był Browar Amber - trudno było nie skorzystać z nadarzającej się sposobności.

                  P.S. Różnice:
                  limit do 20 blg
                  piwa: 21,46 blg, 21,51 blg, 22,4 blg

                  Zatem, jak widać - powyżej 1 blg.
                  Last edited by Marusia; 28-11-2012, 15:06.
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • e-prezes
                    Senior
                    • 05-2002
                    • 19159

                    #39
                    Chyba dobrze, że podnosi się poziom konkursów. Jeśli w regulaminie była zawarta górna granica i skala błędu to czym tu się oburzać?

                    Comment

                    • Cyneq
                      Senior
                      • 12-2011
                      • 181

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                      ... to czym tu się oburzać?
                      Nikt się nie oburza, zapytałem jako osoba zupełnie z zewnątrz, z ciekawości jak dokładne są takie badania i jak bardzo można "nietrafić" nieświadomie.
                      Po to się na to forum zapisałem coby się czegoś nauczyć, nie coby się oburzać.

                      Comment

                      • Marusia
                        Senior
                        • 02-2001
                        • 20211

                        #41
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                        Jeśli w regulaminie była zawarta górna granica i skala błędu
                        Skala błędu nie była uwzględniona, słuszna uwaga - zamieszczę na przyszłość. Nie piętnujemy uczestników, tylko zwracamy uwagę, a jakieś konsekwencje też muszą być
                        Żadne z tych piw nie było ocenione na tyle wysoko, żeby zagrozić zwyciężczyni.
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • Marusia
                          Senior
                          • 02-2001
                          • 20211

                          #42
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jest też relacja na mojej stronie internetowej

                          PS
                          ...czyli tutaj.
                          Tamże w galerii zamieściłam foty.
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • e-prezes
                            Senior
                            • 05-2002
                            • 19159

                            #43
                            To przepraszam, ale tak odebrałem Twoją wypowiedź. Widać niesłusznie.

                            Comment

                            • Marusia
                              Senior
                              • 02-2001
                              • 20211

                              #44
                              A widzisz gdzieś listę nazwisk z wyznaczoną datą chłosty i komu ile batów?
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment

                              • Marusia
                                Senior
                                • 02-2001
                                • 20211

                                #45
                                Część metryczek rozesłana, reszta jeszcze w robocie

                                Najlepszych 5 lokat (ilość punktów możliwa do uzyskania:50):

                                1. Agnieszka Łopata - 42,5 pkt.
                                2. Adam Stawowyczyk - 37,75 pkt.
                                3. Tomasz Witt - 37,5 pkt.
                                4. Jacek Stachowski - 35 pkt.
                                5. Andrzej Smyk - 34,25 pkt.

                                Gratulacje
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

                                www.wrowar.com.pl



                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎